Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ABD'de istihdam beklentiyi aştı - İş-Yaşam Haberleri

        ADP Araştırma Enstitüsü ve Moody's Analytics iş birliğiyle hazırlanan rapora göre, Amerikan özel sektörü temmuzda 179 bin kişiye daha istihdam sağladı. Veriye ilişkin piyasa beklentisi 170 bin seviyesindeydi.Bu arada, haziran ayına yönelik özel sektör istihdam artışı 172 binden 176 bine revize edildi.

        ADP Araştırma Enstitüsü Başkanı Ahu Yıldırmaz, beklentilerin üstüne çıkan veriye ilişkin, "Bu ayki istihdam raporlarının son 12 ayın ortalamasının altında kalmasında genel olarak küçük ölçekli şirketlerin işe alımlarındaki yavaşlama etkili oldu" değerlendirmesini yaptı.

        Moody's Analytics Başekonomisti Mark Zandi ise "İstihdam artışı gücünü korumasına karşın ekonomi tam istihdama yaklaştıkça yavaşlıyor. Firmalar tüm zamanların en yüksek seviyelerinde bulunan açık pozisyonları doldurmakta zorluk çekiyor." görüşünü paylaştı.

        Son aylarda tarım dışı istihdam verisiyle benzer bir tablo ortaya koyan ADP Özel Sektör İstihdamı, yaklaşık 600 bin işveren ve 20 milyon çalışandan alınan bilgilerle oluşturuluyor.

        Analistler, cuma günü açıklanacak temmuz ayı tarım dışı istihdam verisinin beklentileri aşması halinde, ABD Merkez Bankasının eylül toplantısının daha da kritik hale geleceği öngörüsünde bulunuyor.

        Tarım dışı istihdam haziranda 287 binlik artışla son 8 ayın en güçlü performansını göstermişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa