Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Doğa Koleji voleybol takımından büyük başarı - İş-Yaşam Haberleri

        Doğa Okulları, bu galibiyetle takım sporlarında Türkiye’ye 6. dünya şampiyonluğunu kazandırmış oldu.Sporda uluslar arası başarılarına bir yenisini daha ekleyen Doğa Okulları öğrencileri, Türkiye’ye voleybolda dünya kupasını getirdi.

        Sırbistan’ın Belgrad şehrinde gerçekleştirilen 2016 Dünya Liseler Voleybol Şampiyonası’nda 32 ülkenin en iyi okul takımları şampiyonluk için kıyasıya yarıştı. Önce İstanbul, ardından Türkiye şampiyonasında birincilikle çıkan Doğa Okulları Genç Erkek Voleybol Takımı, Dünya Şampiyonası’nda da ay yıldızlı formayla ülkemizi başarıyla temsil etti. Şampiyonada favori gösterilen takımımız, zorlu mücadelelerin ardından final maçında İspanya’yı yenerek Dünya Kupası’nı Türkiye’ye kazandırmanın gururunu yaşadı.

        Hiç Yenilgi Almadan Finale Ulaştılar

        Doğa Okulları Genç Erkek Voleybol Takımı, şampiyonanın başından finale kadar hiçbir maçında yenilgi görmeden kupaya uzandı. Şampiyonanın ilk maçında Makedonya’yı 2-0 yenen Takım, galibiyet serisineAvusturya'yı ve Çek Cumhuriyeti'ni de 2-0 mağlup ederek devam etti. Sonraki rakibi Bulgaristan takımıyla karşılaşmasından 2-0 galibiyetle çıkan genç sporcularımız, Çeyrek Final’de mücadele ettiği Yunanistan’ı da 2-0 yenerek 5'te 5 yaptı ve yarı finale yükseldi. Genç Erkek Voleybol Takımımız, yarı final maçında şampiyonanın güçlü ekiplerinden İran’ı 3-2’lik skorla geçti veadını dünya finaline yazdırdı.

        Finaldeİspanyaşampiyonu ile karşılaşan takımımız, bu zorlu maçta oyunun kontrolünü hiç bırakmadı. Heyecan dolu final maçında dünya devi İspanya’yı 3-1 yenenDoğa Okulları, Türkiye’ye bir kez daha dünya şampiyonluğu gururunu yaşattı. Maç sonrası Dünya Kupasını kaldıran genç sporcularımız, antrenörleriyle birlikte sahada adeta kenetlenerek coşkulu bir sevinç yaşadılar.Doğa Okulları, bu başarıyla takım sporlarında 6. kez dünya kupasını alarak Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdı.

        Başarılarını Milli Takımda ve NBA’da Sürdürüyorlar

        Sporu akademik gelişimin bir parçası olarak görenDoğa Okulları, özellikle son 7 yılda Türkiye’de ve yurtdışında sayısız galibiyete imza attı. Doğa Okulları öğrencileri, milli takımlarda,NBA’de ve çeşitli uluslararası platformlarda profesyonel spor yaşamlarını başarıyla sürdürüyorlar.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa