Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Anadolu Holding Alternatifbank'taki hisselerini satıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Anadolu Endüstri Holding, Alternatifbank A.Ş.'deki yüzde 25 hissesini satıyor. Satışa konu hissenin değeri 222,5 milyon dolar. Satış işleminin bu yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

        Konu ile ilgili açıklama Yazıcılar Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapıldı. KAP açıklamasında "Anadolu Endüstri Holding A.Ş.'nin 18.07.2016 tarihli yönetim kurulu kararı ile AEH'nin Alternatifbank A.Ş.'de sahibi olduğu yüzde 25 oranındaki 192.500.000 adet nama yazılı hisse ilgili olarak The Commercial Bank of Qatar (CBQ) ile 18 Temmuz 2013 tarihinde akdedilen "Hissedarlar Sözleşmesi" çerçevesinde hisse satış hakkının kullanılmasına karar verilmiştir.

        Hisse satış bedeli, Hissedarlık Sözleşmesi'ndeki taban fiyat yöntemine göre 18.07.2016 tarihi itibariyle 222,5 milyon dolar hesaplanmış olup, bu konuya ilişkin bildirim bugün itibariyle CBQ'ya iletilmiştir. İşlemlerin tamamlanması resmi kuruluşlardan alınacak izinlere tabi olup, hisse satışının 2016 içinde sonuçlandırılması tarafımızca öngörülmektedir. Hisse satışından elde edilecek nakdin AEH tarafından mevcut borçlarının ödenmesinde kullanılması planlanmakta olup, bu bağlamda AEH nezdinde hisse satış neticesinde doğacak kazancın dörtte üçü ilgili mevzuat uyarınca özel bir fon hesabına alınacaktır" denildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa