Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Moody's Türkiye'nin notunu indirim için izlemeye aldı - İş-Yaşam Haberleri

        Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin "Baa3" ile "yatırım yapılabilir" seviyedeki kredi notunu "çöp" seviyesine indirmek için izlemeye aldığını açıkladı.

        Kuruluş değerlendirme kararının başarısız darbe girişiminin ekonomik büyüme, politika yapıcı kurumlar ve dış tamponlar alanlarındaki orta vadeli etkilerinin gözden geçirilme ihtiyacından kaynaklandığını söyledi.

        Kurumdan yapılan açıklamada, “Bu konudan kaynaklanan kredi risklerinin yüksek kalması nedeniyle, başarısız olsa da Moody’s darbenin gerçekleşmiş olmasının daha geniş siyasi sıkıntıların yansıması olduğunu düşünüyor” denildi.

        Moody's'ten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'deki başarısız darbe girişiminin ülkedeki zorlukları alevlendirebileceği ve Türkiye'nin büyüme gidişatına yönelik önemli ölçüde etkilerinin olabileceği belirtildi.

        Moody's Türkiye için 2016 büyüme tahminini yüzde 3'e indirirken, cari işlem açığının GSYİH'nin yaklaşık yüzde 3,4'ü olarak revize etti.

        Moody's değerlendirmesi sırasında şu üç noktaya bakacak:

        1) İç talepteki yavaşlamanın sürmesi ve önümüzdeki 2-3 yıl için ekonomik büyümenin yavaşlamasına neden olması

        2) Poltika tahmin edilebilirliği ve verimliliğinin yavaşlaması ve poltikalarda durgunluğun artması

        3) Dış likiditeye erişimin azalması

        Moody’s, Türkiye’ye yönelik son not değerlendirmesini 9 Nisan 2016 tarihinde yapmış, ‘Baa3’ ile “yatırım yapılabilir” seviyede bulunan kredi notunu ve ‘negatif’ not görünümünü teyit etmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa