Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ahmet Erdem: Yatırımcıların duruşu üzerinde bir etkisi olmayacak - İş-Yaşam Haberleri

        Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ile ilgili olarak, "Hafta sonu yaşanan acı olayların uluslararası yatırımcıların duruşu üzerinde bir etkisinin olmasını beklemiyoruz. Bundan sonra demokrasimizi ve hukuk devletini daha da güçlendirecek adımların önü açılmıştır. Bu yönde atılacak adımlar, uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye olan güvenini daha da artıracaktır." dedi.

        Soruları yanıtlayan Erdem, uluslararası doğrudan yatırımcıların, yatırım kararlarını uzun vadeli bakış açısıyla aldığını, bu yatırımların ülkelerin geleceğine yönelik inancın göstergesi olduğunu vurguladı.

        Erdem, uluslararası doğrudan yatırımcılar olarak, demokrasiye yönelik her türlü müdahalenin karşısında olduklarını belirtirken, "Seçmenlerin hür iradesiyle seçilmiş meşru hükümete, Cumhurbaşkanlığı makamına ve anayasal kurumlara karşı girişilen bu hareketin başarısızlıkla sonuçlanmış olmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Bu olaylar sırasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

        Demokrasiye karşı yapılan bu darbe girişiminin birlik ve beraberlik içinde hızla engellenmiş olmasının, ülkeye olan güven ve inancı daha da kuvvetlendireceğine dikkati çeken Erdem, "Türkiye'deki uluslararası yatırımcıların birçoğu, ülkemizde çok uzun yıllardır faaliyet göstermektedir ve uzun vadeli yatırımlar yapmışlardır. Hafta sonu yaşanan acı olayların uluslararası yatırımcıların bu duruşu üzerinde bir etkisinin olmasını beklemiyoruz." dedi.

        YASED Başkanı Erdem, Türkiye'nin, çok partili demokrasiye ve hukuk devletine olan bağlılığını halkın direnişi ile başarısızlığa uğratılan bu darbe girişiminde gösterdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

        "Bundan sonra demokrasimizi ve hukuk devletini daha da güçlendirecek adımların önü açılmıştır ve bu yönde atılacak adımlar, uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye olan güvenini daha da artıracaktır. Yatırımlar ve ekonomimiz açısından önemli olan, kısa zamanda normalleşmenin sağlanması, daha önce olduğu gibi bu dönemde de hep birlikte, sağduyu ile meşru düzen ve hukuk ilkelerinin üstünlüğü çerçevesinde hareket etmemizdir."

        Uluslararası doğrudan yatırım akışını etkileyen pek çok faktörün bulunduğunu, bu faktörlerin hem yurt içi hem de yurt dışı kaynaklı olduğunu belirten Erdem, bu yıl dünyada küresel yatırım akışlarında yavaşlama beklediklerini kaydetti.

        Hem dünya hem de Türkiye'deki ilk 4-5 aylık rakamların da bu trendi gösterdiğini ifade eden Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Dolayısıyla ülkemiz de bundan mutlaka etkilenecektir. Ancak, Türkiye’nin şimdi olduğu gibi siyasi ve ekonomik istikrarını daha da güçlendirecek adımlar atması, 2017 yılında yatırım akışımızı mutlaka artıracaktır. Son dönemde yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik olarak hükümet tarafından hazırlanan ve TBMM'de hızla kabul edilen yasal düzenlemelerin de çok önemli olduğuna inanıyoruz. YASED olarak, görüş ve önerilerimizle bu düzenlemelere sürekli destek veriyoruz."

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa