Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        HTTP/1.0 404 Not Found Cache-Control: no-cache, private Date: Thu, 28 Mar 2024 09:30:45 GMT HABERTÜRK - Sayfa Bulunamadı
        404
        Sayfa Bulunamadı
        5 saniye içinde ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
        Beklemek istemiyorsanız tıklayın...
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam TMSF'den Bank Asya açıklaması | Bank Asya Haberleri - İş-Yaşam Haberleri

        Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), geçtiğimiz cumagünü satş ihalesi gerçekleştirilen, ancak hiçbirkatılımcının teklif vermediği Banka Asya'nın faaliyetlerini geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

        HİSSELER İŞLEME KAPALI KALACAK

        Tasarruf Mevduatı SigortaFonu (TMSF) Bank Asya'nın faaliyetlerini geçici olarak durdurulmasına karar verirken; banka hisselerinin işlem sırasının kapalılık hali devam edecek. TMSF internet sitesinde yaptığı açıklamada, Bank Asya'nın faaliyetlerinin 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 107. maddesinin ikinci fıkrası kapsamında geçici olarak durdurulmasına karar verildiğini duyurdu.

        Bankacılık Kanunu'nun fona devredilen bankalarla ilgili hükümler içeren 107. maddesi, TMSF'ye ortaklarının temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi devredilen bankanın faaliyetlerinin fon kurulunca belirlenecek süre ile geçici

        olarak durdurma yetkisi veriyor.

        Bank Asya'nın Cuma günü gerçekleştirilen hisse satış ihalesinde ön yeterlilik alan tek kuruluş teklif vermemiş ve TMSF ihalenin bir sonuca ulaşmadığını açıklamıştı.Yetkililer daha önce Bank Asya'nın satılamaması durumunda lisansının iptal edileceğini ve tasfiye olacağını açıklamıştı.

        Borsa Genel Müdürlüğü'nden KAP'a yapılan açıklamada ise, Bank Asya hisselerinin işlem sırasının kapalılık halinin devam

        etmesine karar verildiğini duyurdu. Bank Asya hisseleri geçen Cuma günü gerçekleştirilecek satış ihalesi sonuçlanıncaya kadar geçici olarak işleme kapatılmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa