Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yatırımları hızlandırıp Godiva’yı rafa koyacak - İş-Yaşam Haberleri

        Tahsin AKÇA / GAZETE HABERTÜRK

        Şubat ayında bisküvi, çikolata ve şekerlemedeki şirketleri Ülker, DeMet's, United Biscuits ve Godiva'yı global hedefleri için Pladis çatısı altında bir araya getiren Yıldız Holding, Türkiye'ye yatırım planlarında yine önemli pay ayırdı. Avrupa Şampiyonası için gittiği, 2 fabrikasının bulunduğu Fransa'da yeni yapılanmanın bölgesindeki hedeflerini anlatan Pladis Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya CEO'su Mehmet Tütüncü, "Üç markamız (Ülker, McVitie's, Godiva) birbirini çok iyi tamamlıyor. Ülker ve McVitie's kendi kategorilerinde lider iki marka. Godiva'nın marka lisans anlaşmasıyla üreteceğimiz ürünler de önümüzdeki dönemde market raflarında yerini alacak. Böylece, her lokasyonda, herkes için ve her fiyat aralığında ürünü tüketicimizle buluşturmuş olacağız" dedi.

        DİNAMİKLERİ FARKLI

        Godiva'nın Pladis içindeki yapılanmasının Ülker ve McVitie's'ten farklı olduğunu anlatan Tütüncü şöyle konuştu: "Godiva'nın mağazacılık ve perakende kısmı Pladis yapılanması içinde yer almıyor. Çünkü bu işin dinamikleri çok farklı. Pladis, Godiva'nın marka lisans anlaşması ile ürettiği farklı formatlardaki premium ürünleri pazarda tüketicisine daha yaygın olarak ulaştıracak.

        Önümüzdeki dönemde tüketici talebinin oluşacağını düşündüğümüz noktalarda Godiva markalı ürünleri müşterilerimizin beğenisine sunacağız. Pladis'in cirosu 5.2 milyar dolar. Pladis'in hedefi çift haneli büyümeyi sürdürmek. Gelecek üç yıl içinde Pladis büyümesinin üçte birini bölgemizden sağlayacağız.”

        KAZAKİSTAN İÇİN ÜRETİM ÜSSÜ PLANI

        2016 için bölgesel yatırım hedeflerini 105 milyon dolar (322 milyon TL) olarak belirlediklerini kaydeden Tütüncü, “Yatırımın büyük miktarını Türkiye’de yapıyoruz. Türkiye’de 65 milyon dolarlık (190 milyon lira) yatırım bütçemiz mevcut. Bunun büyük bir kısmı yenileme ve iyileştirme yatırımları olacak” dedi. Bölgede diğer yatırımları ağırlıklı olarak Kazakistan ve Suudi Arabistan’da yapacaklarını da belirten Tütüncü, “Kazakistan’ı Orta Asya’nın üretim üssü olarak belirledik. Bu fabrikadan özellikle Çin’in Sincan bölgesine önemli ihracat hedeflerimiz var” dedi.

        BÖLGEDE 2.844 OLAN KADIN ÇALIŞAN VE YÖNETİCİLERİN SAYISI ARTACAK

        İnsan Kaynakları gündemlerinde çeşitlilik ve yetenek yönetimi bulunduğuna dikkat çeken Mehmet Tütüncü, “Her yıl kadın çalışan ve yönetici sayımızı artıracağız. Bünyemizdeki tüm çalışanlarımızın konforuna odaklanacağız. Yeteneği keşfetme ve elde tutma adına somut adımlar atacağız. Organizasyonun liderleri olarak yeteneği bizzat yakından izleyecek, ihtiyaçlarına odaklanacağız” diye konuştu. 30 ülkeyi kapsayan Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya bölgesindeki tesislerde çalışan 2.844 kadının toplam çalışanlar içerisindeki payı yüzde 25’i buluyor.

        AİLENİN ŞANSI AİLENİN GÖNÜL VERMESİ

        Ülker’in kurulduğu günden bu yana bu işe gönül vermiş bir aile tarafından yönetilmek gibi eşsiz bir şansa sahip olduğunu da vurgulayan Tütüncü, “Diğer iki markamız zaman içinde kuruculardan uzaklaştı” dedi.

        Mehmet Tütüncü, Türkiye-İspanya maçını tribünde izlemişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa