Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Hakan Çanta bünyesine yeni markalar kattı - İş-Yaşam Haberleri

        Çok uzun yıllardır Hakan Çanta yönetim kurulu üyesi Hakan Hacısoyu konuyla alakalı şunları söyledi: Çok uzun yıllardır Ortadoğu’da bir çok ülkeye üretim yapıyoruz. Son yıllarda Avrupa ve dünya genelindeki global kriz bizi Ortadoğu ülkelerine yönlendirmişti. Global krizin azalacağına daha da artması bizi bu bölgede kalıcı kıldı.

        Bunun sonucunda Ortadoğu ülkelerinde çok daha fazla bilinen, tanınan ve talep gören bir firma haline geldik. Ortadoğu ülkelerinde kendi yaptırdığımız anket çalışmalarında en bilinen lisanslı üretim yapan markalar arasında ilk üç’de olduğumuzu gördük. Avrupa ve dünya genelindeki krizden çok fazla etkilenmeyen Ortadoğu ülkelerinin bazılarında kendi aralarında olan savaşların etkisi olsa da hiç etkilenmeyen bir çok ülke mevcut. Hakan Çanta ile yeni lisanları ve üretim yelpazesi ile alakalı ise şu bilgileri söyleyebiliriz:

        Hakan Çanta 60 yıllık deneyimi ile büyümeye devam ediyor. Everlast ve Lonsdale markalarını da lisansları arasına katan Hakan Çanta, sadece okul çantası, matara ve kırtasiye ürünleri değil, teenage ve yetişkin ürünleri ile de herkese ve her ihtiyaca cevap veriyor. Çok uzun zamandır lisanslı çocuk , genç ve yetişkin çantalarının üreticisi ve dağıtıcısı olan Hakan Çanta 40’a yakın yabancı lisanlarının içine, yine dünyaca ünlü Everlast ve Lonsdale markalarını ekledi. Spor dünyasının ünlü markalarından olan bu iki marka Türkiye ve Hakan Çantanın çok tanındığı Ortadoğu ülkelerinde son derece rağbet görmeye başladı. Uzun yıllardır bir çok markanın lisansiyeri ve üreticisi olduğumuza için hangi markaların ilgi göreceğini çok iyi tespit edebiliyoruz. Everlast ve Lonsdale markaları çocuktan çok gençlere hitap eden markalar. Yani ürün yelpazemize gençlere yönelik markalarda eklemeye devam ediyoruz. Nba ve Benetton gibi yine gençlere hitap eden lisans yelpazemize yeni lisansları eklemeye karar verdik. Bu yüzden bu iki yeni markayla anlaştık. Bu markaların yanı sıra Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, ve Trabzonspor gibi 4 büyük takımın da uzun yıllardır taraftar çantalarını, mataralarını, kırtasiye ürünlerini ve terliklerini de üretiyoruz.

        Futbol sezonu olduğu için taraftar ürünlerimizde son derece rağbet görüyor. Beşiktaş’ın bu yıl şampiyon olmasıyla beraber bu takımın taraftarı olan müşterilerimizden ürünlerimize çok yoğun talep gelmeye başladı. Taraftar ürünlerimize de son derece güveniyoruz. Futbol sezonu dışında da her zaman talep gören bir çok taraftar ürünümüz mevcut. Özellikle taraftar çantaları çocuklardan büyüklere kadar dizaynları ve rahat kullanımlarıyla son derece ilgi görüyor. Yine aynı şekilde, tamamlayıcı diğer ürünlerimiz, örneğin mataralarımız, kırtasiye setlerimiz de beğeniyle tercih ediliyor.

        Çizgi karakterlerimiz, yeni vizyona giren sinema ve çizgi filmleri ile popülerliklerini her geçen gün arttırıyor. Angry Birds vizyona girmesi ile daha önce Frozen, Spiderman, Minnions, Star Wars filmlerinde olduğu gibi film karakterlerine ilgi yine dikkate değer bir artış gösterdi. Gelecek yeni filmlerle birlikte mevcut çizgi karakterli ürünlerimize olan rağbetin artarak devam edeceğini ön görüyor, ürün çeşitliliğimizi ve modellerimizi her geçen gün daha da artırıyoruz.

        Ayakkabı ürün koleksiyonumuz olan Gigi ise, yeni ve rengarenk sezon renkleri, en trend model ve çizgi kahramanları ile çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor. Mağazalarımız ve seçkin satış noktalarımızda raflarda yerini alan, terlik, babet, konfor ve spor gruplarımız her ihtiyaca cevap verebilecek ayakkabılardan oluşmakta olup gerek rahatlığı gerekse uygun fiyatlarından dolayı velilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

        Çantadan mataraya, bavuldan ayakkabıya kadar tüm ürünlerimizde sağlığa, ergonomi ve kaliteye büyük önem veriyor, ürün testlerimizi ve ar-ge çalışmalarımızı mutlaka yapıyor, sonrasında tüketicilerimiz ile buluşturuyoruz.

        Önümüzdeki yıl da yine yeni lisanslarımızla tüketiciyle buluşmaya devam edeceğiz. Amacımız lisanslı üretim skalamızı her yıl yeni lisanslarla arttırıp çok daha fazla ürün gamına sahip olmak. Müşterilerimize her yıl yeni ürünlerle ulaşıp seçeneklerini arttırıyoruz. Dünyaca ünlü bir marka olarak Ortadoğu ülkelerinin haricinde eski gözdemiz Avrupa ülkelerin de çok yakında yine faaliyet göstermeye devam edeceğiz.

        HAKAN ÇANTA’NIN YENİ MARKALARI EVERLAST VE LONSDALE

        Çok uzun zamandır lisanslı çocuk , genç ve yetişkin çantalarının üreticisi ve dağıtıcısı olan Hakan Çanta 40’a yakın yabancı lisanlarının içine, yine dünyaca ünlü Everlast ve Lonsdale markalarını ekledi.

        Spor dünyasının ünlü markalarından olan bu iki marka Türkiye ve Hakan Çantanın çok tanındığı Ortadoğu ülkelerinde son derece rağbet görmeye başladı. Konuyla alakalı Hakan Çanta yönetim kurulu üyesi Hakan Hacısoyu şunları söyledi: Uzun yıllardır bir çok markanın lisansiyeri ve üreticisi olduğumuza için hangi markaların ilgi göreceğini çok iyi tespit edebiliyoruz.

        Everlast ve Lonsdale markaları çocuktan çok gençlere hitap eden markalar. Yani ürün yelpazemize gençlere yönelik markalarda eklemeye devam ediyoruz. Nba ve Benetton gibi yine gençlere hitap eden lisans yelpazemize yeni lisansları eklemeye karar verdik. Bu yüzden bu iki yeni markayla anlaştık. Bu markaların yanı sıra Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi 4 büyük takımın da uzun yıllardır taraftar çantalarını, mataralarını ve terliklerini de üretiyoruz.

        Futbol sezonu olduğu için taraftar ürünlerimizde son derece rağbet görüyor. Beşiktaş’ın bu yıl şampiyon olmasıyla beraber bu takımın taraftarı olan müşterilerimizden ürünlerimize çok yoğun talep gelmeye başladı.Taraftar ürünlerimize de son derece güveniyoruz. Futbol sezonu dışında da her zaman talep gören bir çok taraftar ürünümüz mevcut. Özellikle taraftar çantaları çocuklardan büyüklere kadar dizaynları ve rahat kullanımlarıyla son derece ilgi görüyor.

        Önümüzdeki yıl da yine yeni lisanslarımızla tüketiciyle buluşmaya devam edeceğiz. Amacımız lisanslı üretim skalamızı her yıl yeni lisanslarla arttırıp çok daha fazla ürün gamına sahip olmak. Müşterilerimize her yıl yeni ürünlerle ulaşıp seçeneklerini arttırıyoruz. Dünyaca ünlü bir marka olarak Ortadoğu ülkelerinin haricinde eski gözdemiz Avrupa ülkelerin de çok yakında yine faaliyet göstermeye devam edeceğiz.

        YENİ ÇIKAN İLAVE VERGİ, YASASI ÜRETİMİ TAMAMEN TÜRKİYE’YE ÇEVİRDİ

        Çocukların çizgi filim karakterlerine olan, hayranlığı okul sektörünü yine canlandırdı. Okul sektörünün önde gelen firmalarından Hakan Çanta’nın yönetim kurulu üyesi Hakan Hacısoyu konu ile alakalı şunları söyledi: Çok uzun yıllardır çocukların sevgilisi olan çizgi karakterlerin lisansiyeri ve üreticisiyiz. Otuza yakın lisansımız mevcut. Minions ‘da bunlardan bir tanesidir. Okul ve beslenme çantaları, su mataraları, kırtasiye malzemeleri bizim tarafımızdan piyasaya sürülüyor. Diğer lisanslarımız gibi dünyaca ünlü bir çizgi karakter olduğu için geçtiğimiz yıl aldığımız Minions’un okul ürünlerini bu yıl piyasaya sürdük. Filimin’den sonra çok daha fazla satışlarının artacağını bildiğimiz bu karakterler bizi yanıltmadı. Diğer ünlü çizgi karakterlerimizden olan Frozen, Cars gibi karakterlerimiz kadar ilgi gördü diyebiliriz.

        Minions filimine sadece çocuklar gitmiyor aslında büyükler için olan çizgi filimlerden bir tanesi olarak çekilen bu filimi büyüklerde stres atmak için mutlaka seyrediyor. Bir bakıma çocuklarını bu filime götürenler aslında kendileri de, filimi severek izliyorlar diyebiliriz.

        Dünyaca ünlü lisanların, çocuklar için çantalarını,ayakkabılarını ve kırtasiye ürünlerini üretip 26 ülkeye satan Hakan Çanta bu yıl Türkiyede üretimini artırarak, ürün yelpazesini genişleterek tüketiciye sunuyor. Yeni okul sezonu ürünlerinin % 35’ni bu yıl Türkiye’deki tesislerinde üretmeye başladıklarını söyleyen Hakan Çanta yönetim kurulu üyesi Hakan Hacısoyu,yeni gelen ilave vergi ile önümüzdeki yıl üretimin % 100’nü Türkiye’de gerçekleştireceklerini devletimizin üreticiyi desteklemesinin çok büyük bir fırsat olduğunu bunu için tüm yetkili kişilere teşekkürettiklerini ve Hakan Çanta’nın ürünlerinin tüm Ortadoğu ve Türkiyede önümüzdeki yıl boy göstereceğini Türk ürünlerini her yere taşıdıkları için gurur duyduklarını belirtti.

        Hakan Çantanın ürün gurupları olan çanta, ayakkabı, kırtasiye ve terliklere bu yıl geçen yıla nazaran daha çok yeni çeşit eklediklerini vurgulayan Hacısoyu, her yıl ürün guruplarını daha da genişlettiklerini söyledi. Yeni lisanslarından Minions, Frozen, Masha and Bear’ın tüketici istekleri ile beklenen talebi yakaladıklarını da belirtti.İhracatta Ortadoğu ülkelerinin sektördeki ilk 2 firmasından biri konumuna geldiklerini belirten Hacısoyu bu yüzden gerek yurtiçinde gerek yurtdışında istihdamı daha da çok arttıracaklarını vurguladı.

        Okul sezonun başlamasına az bir zaman kaldığını belirten Hacısoyu bu yıl okula yeni başlayacak milyonlarca öğrenci için okulöncesi alışverişlerine yoğunluğun önlenmesi ve beğendikleri ürün taleplerinin karşılanması adına özellikle ilk okul öğrencilerinin erken başlamalarının daha doğru olacağını , bu yüzden bu yılki okul sektöründeki okul çantası, kırtasiye ve ayakkabı harcamalarının Türkiye genelinde her ailenin bütçesine göre hazırlandığı , gibi kaliteli ve sağlığı ön planda tutan ürünler olacağını vurguladı. Geçen yıla nazaran öğrenci sayısının artması ile beraber bu yılki okul ürünlerinin aynı oranda artacağını ön gördüklerini belirtti

        Merdiven altı üretilen okul ürünlerinden uzak durmaları , için velileri uyaran Hacısoyu, çocukların sağlığına büyük zarar veren bu taklit ürünlerden velilerin biraz daha ucuz diye tercih yapmamalarını gerektiğini ucuz diye zannedip aynı fiyata orijinal ürün alabilecekleri bir çok perakende noktası olduğunu ifade etti.Özellikle ürünlerin üzerindeki okul etiketlerinde marka ve ürünün orijinal olup olmadığı ile ilgili bir çok normun belirtildiği bilgilendirme yazısını okumadan ürünleri almamalarını tavsiye ediyoruz diye ekledi. Çocukların sağlığını tehdit etmesine rağmen tercih edilen bu ürünlerin bir çok yerde satışının yapıldığını söyleyen Hacısoyu, velilerin çocuklarının sağlığını düşünerek lisanslı ve gerçek ürünleri tercih etmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa