Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şırnak Doğalgaz Boru Hattı ihalesine 5 teklif - İş-Yaşam Haberleri

        Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) tahmini bedeli 25 milyon dolar olan Şırnak Doğalgaz Boru Hattı inşaat ihalesi için verilen 5 teklif arasında, en düşük rakamı 29 milyon 886 bin dolarla üçlü bir konsorsiyum önerdi.

        BOTAŞ Genel Müdürlüğü binasında yapılan ve Genel Müdür Yardımcısı Nedim Özyol'un komisyon başkanlığını yürüttüğü ihalede, katılan firmalar tarafından gönderilen teknik ve mali teklif zarfları açılarak incelendi.

        İncelemede 5 firmanın idari şartnamede istenilen belgeleri sundukları belirlenirken, Metag İnşaat Ticaret AŞ'nin mali teklif yerine teşekkür mektubu ilettiği duyuruldu.

        Kuzey Irak sınırından Mardin'e uzanması planlanan 40 inç genişliğindeki 185 kilometrelik Şırnak Doğalgaz Boru Hattı inşaat ihalesine teklif veren diğer firmalar ve önerdikleri rakamlar ise şöyle:

        - Megaron İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. - AHM Mühendislik Enerji İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığı : 31 milyon 692 bin dolar,

        - FERNAS İnşaat AŞ : 124 milyon dolar,

        - HES Grup Enerji İnş. San. ve Tic. AŞ - Şahin Yılmaz Enerji İnş. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. - EMRE RAY Enerji İnşaat San. ve Tic. AŞ İş ortaklığı : 29 milyon 886 bin dolar,

        - VEMAK İnş. Taah. Mak. San. ve Tic. AŞ : 30 milyon 700 bin dolar.

        İhale sonucunun önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa