Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Turizmci SGK primi ve KDV’de indirim istedi - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) turizm sektörünün bu yılı hasarsız atlatabilmesi için agresif bir tanıtım atağına geçilmesi, iç turizmi destekleyen kampanyalar düzenlenmesi, turizmde KDV oranın yüzde 8’e düşürülmesini istedi. Terör olayları ve Rusya krizinin etkisiyle en zor dönemini yaşayan turizm sektöründeki duruma ilişkin “Hasar Tespit Raporu” hazırlandı. Raporun özeti ve çözüm önerileri, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy imzasıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a gönderildi.

        "AYAKTA KALMALIYIZ"

        Raporda, Türkiye’ye gelen turist sayısının 2015’te bir önceki yıla göre yüzde 1.6 gerileyerek 36.2 milyonda kaldığı hatırlatılarak, Türkiye’ye en çok turist gönderen ilk 10 ülke arasında en büyük düşüşün sayısal olarak Rusya’da yaşandığı belirtildi. Rusya’dan gelen turist sayısının yüzde 18.5 düşerek, 3 milyon 649 bin seviyesine gerilediği aktarılan raporda, Türkiye’ye en çok turist gönderen ilk 10 ülkeden 4’ünde düşüş yaşandığı kaydedildi. Raporda, yatak sayısı 1,1 milyona ulaşan, halen 40 bin yataklık yatırımı devam eden ve 1 milyondan fazla sigortalı çalışanı bulunan turizm sektörünün bu yaşanan sorunlardan ayakta kalması için önemler alınması gerektiği belirtildi.

        TURİZİMCİ NE İSTİYOR?

        - Devlet-özel sektör işbirliğinde yurtdışı tanıtım kampanyaları gerçekleştirilmeli, bu çalışmalar pazar bazında etkili bir plan çerçevesinde yapılmalı, agresif bir tanıtım atağına geçilmeli.

        - İç pazarı hareketlendirmek için erken rezervasyon kampanyası etkili yapılmalı, 2016 yılı boyunca iç turizmi destekleyen çeşitli kampanyalar düzenlenmeli.

        - Kruvaziyer turizminin desteklenmesi için Yenikapı Miting Meydanı’nın bir bölümü kruvaziyer limanı haline getirilmeli.

        - Tüm turizm hizmetlerinde KDV oranı yüzde 8’e düşürülmeli, SGK primlerinde 2016 yılına özel indirim sağlanmalı.

        - Kamu çalışanlarının yaz tatillerini otellerde geçirmeleri konusunda teşvik verilmeli. Tatil bedelinin bir bölümü devlet tarafından tatil primi olarak karşılanmalı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa