Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam B Plas, Alman Uçak firması AQUILA'yı satın aldı - İş-Yaşam Haberleri

        Gökçen Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, Bursa'da sanayi sektörünün katma değeri yüksek ileri teknoloji ve tasarıma dayalı ürünlere yönelmesi noktasında öncülük eden ve bu çalışmalarının meyvesini yerli tramvay üretimi ile alan Büyükşehir Belediyesi, B PLas ile Bursa'yı havacılık üssü haline getirecek önemli bir adım daha attı.

        160 yıllık geçmişi, yenilikçi ve teknolojik yüzü ile Bursa sanayisinin öncü kuruluşlarından Gökçen Grubu'na bağlı B Plas'ın havacılık sektöründe aktif rol alması amacıyla bir süredir temaslarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin ısrarı sonuç verdi. B Plas, Alman uçak firması AQUILA'yı (kartal) satın aldı.

        Almanya'nın Berlin kentinde bulunan fabrikada düzenlenen imza törenine, Bursa Büyükşehir Beldeye Başkanı Recep Altepe, B Plas Üst Yöneticisi Celal Gökçen ve AQUILA firmasının yetkilileri katıldı.

        İmza törenine katılan ve sonumun ardından tesisi gezen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, bu tarihi imza ile Bursa'nın yerli tramvay üretiminin ardından ikinci büyük hedefleri olan havacılık sektörünün üssü olacağını belirtti.

        Altepe, Bursa adına tarihi bir sözleşmeye imza atıldığını, kendilerinin yönlendirmeleri ve eşlik etmeleriyle B Plas ile Bursa'nın artık havacılık sektörüne giriş yaptığını vurgulayarak, "Almanya'nın tecrübeli firması AQUILA artık Gökçen ailesinin. Bizler de bu güzel olaya şahitlik etmiş olduk. Bursa olarak hedefimiz her zaman ileri teknoloji, yüksek katma değerli ürünler üretmek. Yerli araçların üretimini sağlamak. Bu doğrultuda hedefleri olan Türkiye'nin lokomotif şehri olmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.Yerli tramvayın ardından yine yerli uçak üretimi için ilk adımı attıklarını ifade eden Altepe, şunları kaydetti: "Bilim ve Teknoloji Merkezi Uzay Havacılık Birimi, Uludağ Üniversitesi Havacılık Fakültesinin kurulması için tüm yatırımları gerçekleştirmiştik. Şimdi bu sektöre girmek ve imalatını yapmak kalmıştı. 1,5 yıl süren araştırmalarımız sonucunda artık uçak üretimi başlıyor. İlk yerli uçakları üreten şehir Bursa olacak. B Plas ve Gökçen ailesine çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum. Biz her zaman en büyük destekçileri olacağız. Bursa'da havacılık yeniden canlanacak. Başta eğitim birimleri olmak üzere hızlı şekilde Bursa'nın havacılık üssü olması için tüm gayreti göstereceğiz."

        'AQUILA ARTIK TÜRK KARTALI'

        B Plas Üst Yöneticisi Celal Gökçen de yapılan sözleşme nedeniyle çok mutlu olduğunu ifade ederek, bu önemli fırsatı B Plas tecrübesiyle önemli bir noktaya taşıyacaklarını belirtti. Gökçen, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe'ye, yerli tramvay üretiminde gösterdiği büyük çabayı uçak üretimi için de göstererek kendilerine bu fırsatı sunduğu için teşekkür etti. Gökçen, şu bilgileri verdi:"B Plas Ar-Ge, dizayn ve üretim geliştirme merkezimizle uyum içinde olacağını düşündüğümüz bu işe adım atmış olduk. Özellikle kompozit ve plastik konusunda otomotiv sektöründe yaptığımız önemli işler var. Şimdi bu tecrübemiz ve birikimimizle bu sektörde de kendimizi geliştirebileceğimizi düşünüyorum. Havacılık sektöründe Bursa'dan başarılı bir firma olarak yükseleceğiz. İtalyanca 'kartal' anlamına gelen AQUILA artık Türk kartalı. Emeği ve desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bursa'mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."Bu arada, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, 3 uçak siparişi vererek, üretim için önemli ve anlamlı bir destek verdi.

        Alman AQUILA uçak firması, 1995 yılında faaliyetlerine başladı, dizayn, üretim, servis ve yedek parça olanakları ile sahip olduğu çok sayıdaki uluslararası yetki sertifikasyonlarıyla dikkati çekti.

        Sektörde özel bir dizayna sahip olan AQUILA, ekonomik, yüksek performanslı ve sağlamlık gibi özellikleriyle öne çıkıyor. 6 bin saat uçuştan sonra diğer uçak firmalarının bakım maliyetleri 25 bin avro seviyesindeyken AQUILA'da bu maliyet 4 bin avroya kadar düşüyor. 450 metre mesafede hem kalkış hem de iniş yapabilen AQUILA, İngiliz Hava Kuvvetleri pilotları başta olmak üzere eğitim için pilotlar tarafından tercih edilen ilk marka. Aynı zamanda diğer marka uçaklara bakım ve servis hizmeti sunan firma, ABD, AB ve Avustralya'da kabul gören sertifikasyon yetkilerine sahip.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa