Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Fitch Ratings: Siyasi belirsizlik orta vadede ülke risk profili için negatif - İş-Yaşam Haberleri

        Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'de yapılacak erken seçimin belirsizliğin uzamasına neden olduğunu bildirdi.

        Fitch Ratings, siyasi belirsizliğin ve artan güvenlik endişelerin Türkiye'nin yurtiçi ve yurtdışı politikalarında zorlukların artması tehlikesi yarattığını belirterek,siyasi belirsizliğin orta vadede ülke risk profili için negatif olduğunu kaydetti.

        KAMU FİNANSMANINDA KISA VADEDE RİSK YARATMAYACAK

        Fitch, bununla beraber,siyasi belirsizliğin kısa vadede kamu finansmanı için risk yarattığını düşünmediklerini açıkladı.

        Fitch Ratings, ekonominin daha da yavaşlaması durumunda ise ılımlı şekilde daha gevşek politika duruşu için baskı olabileceğini bildirdi.Fitch, mali sıkılığa siyasi bağlılığın geniş tabanlı göründüğünü de belirtti.

        Fitch, Türkiye için siyaset ve politika risklerinin Çarşamba günü Hong Kong'da yapılacak konferansta tartışılacağını söyledi.

        Türkiye'de siyasi riskin uzun süreden bu yana ülkenin kredinotu üzerinde baskı yarattığını belirten Fitch, seçim sürecininuzun sürmesi ve 2013 yazındaki Gezi olayları gibi çeşitli siyasişokların ekonomik performansın baltalanmasına neden olduğunu belirtti.

        Anketlerin yapılacak yeni seçimlerin Haziran ayındakine benzersonuçların çıkacağına işaret ettiğini belirten Fitch, "Bu durum,ekonomik büyümeyi kademeli şekilde yeniden canlandıracak, cariişlemler açığının fonlama büyüklüğünü azaltacak, kalitesini iyileştirecek, sağlam, yeniden dengelenmeyi destekleyecek reformlara vesile olacak bir siyasi sonucun çıkmayabileceğine işaret ediyor"değerlendirmesini yaptı.

        Fitch, gelişmekte olan piyasa para birimlerinde son dönemdegörülen, Türk Lirası'nı tüm zamanların en düşük seviyesine indirensatışın, Türkiye'nin yatırımcı algılamalarındaki değişime karşıkırılganlığını yeniden ön plana çıkardığını, portföy ve kısa vadelisermaye girişlerinin açık finansmanındaki rolünü yansıttığını vurguladı.

        Para politikası çerçevesinde noksanların Türkiye'nin göreceliolarak zayıf politika bütünlüğünün uzun süredir devam ettiğine işaret ettiğini ifade eden Fitch, TCMB'nin Ağustos ayında ortaya koyduğu yol haritasının detaydan yoksunolduğunu ve TL'ye sınırlı destek sağladığını söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa