Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Dünyanın en zenginleri geçen hafta 182 milyar dolar kaybetti - İş-Yaşam Haberleri

        Küresel piyalardaki düşüş onları da vurdu. Dünyanın en zengin 400 kişisi, bu hafta toplam servetlerinden 182 milyar dolar kaybetti. Kayıplarda, Çin’in imalat sanayi verisindeki zayıflığın ve emtia fiyatlarındaki düşüşün küresel piyasaları aşağı çekmesinin etkili olduğu bildirildi.

        Warren Buffett ve Glencore Plc CEO'su Ivan Glasenberg gibi isimleri içeren Bloomberg Milyarderler Endeksi’ndeki haftalık düşüş Eylül 2014’ten bu yana en yüksek seviyede gerçekleşti. Endeks üyelerinin net birleşik değeri sadece Cuma günü 76 milyar dolar düştü.

        Cuma günkü kayıplar dünyanın en zengin 400 kişisini yılın başından bu yana kazanımlar bakımından kırmızı alan taşıdı. Bu kişiler şu an 2015’te 74 milyar dolar aşağıda görünüyor. Net kolektif değerleri ise 3.98 trilyon dolar seviyesinde.Standard & Poor’s 500 Endeksi 2011’den bu yana en kötü haftayı geçirdi.

        SERVETİ YÜZDE 40 AZALDI

        Emtia fiyatlarının 13 yılın en düşük seviyelerine düşmesiyle dev maden şirketlerinden Glencore Plc CEO'su Glasenberg geçtiğimiz hafta 237 milyon kaybetti. Yılın ilk yarısında şirketin karlılığının yüzde 56 oranında azaldığının açıklanmasının ardından Glencore, Cuma günü Londra'da rekor düşük seviyeye geriledi. Glasenberg serveti 2015 yılında yüzde 40'dan fazla azalarak 3,1 milyar dolara düştü.

        Hong Kong'daki ayı piyasası ve zayıf yen'in vurduğu Çin'in en zengin 26 kişisinin serveti hafta boyunca 18,8 milyar dolar eridi.

        Arz fazlalığı endişeleri ile 1986'dan beri en uzun haftalık kayıp serisini yaşayan petroldeki düşüş ise dünyanın en zengin enerji milyarderlerinden 15,2 milyar dolar aldı. Bir dönem rekor boşanma tazminatı ile gündemden düşmeyen Continental Resources Inc. Başkanı Harold Hamm'in serveti bir haftada yüzde 9 azaldı. Servetinden 895 milyon dolar kaybeden Hamm, şirketinin büyümesinde büyük katkısı olan eski eşine talep edilen 8,5 milyar dolar yerine 975 milyon dolar ödemişti.

        VE HAFTANIN KAZANANI...

        Ancak her şeye rağmen kazananlar da oldu. Onbir milyarderler piyasalardaki çalkantıya rağmen servetlerini artırdı. Haftanın en büyük dolar kazananı Sun Pharmaceutical Industries kurucusu Dilip Shanghvi oldu. Dünyanın en zengin 39. kişisi olan Shanghvi, 467 milyon doları kasasına koydu, serveti 18,9 milyar dolara çıktı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa