Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam TESK, elektrik ve suda acil indirim ve teşvik istedi - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, her kesimden daha fazla ödeme yapan esnaf ve sanatkarın koruması için üretim maliyetlerini azaltacak indirimlerin yapılması ve teşvik verilmesi gerektiğini söyledi.

        Esnafın yaptığı ödemelerin her kesimden daha da fazla olduğunu ifade eden Palandöken, esnaf ve sanatkarın yüksek elektrik, su ve Bağ-Kur ödemeleri nedeniyle mağdur edildiğini savundu.

        Konut ve sanayide kullanılan elektrik ve su fiyatlarından daha yüksek fiyata elektrik ve suyu esnaf ve sanatkarların kullandığını bildiren Palandöken, ülke genelinde kullanılan elektriğin yüzde 16'sını aşan kısmının esnaf tarafından kullandığını belirtti.

        2014'te tek zamanlı tarifeye göre esnafa 28,559 kuruş, sanayiciye 24,626 kuruş ve meskene 28,386 kuruştan elektrik tarifesi uygulandığına dikkati çeken Palandöken, esnaf ve sanatkarın koruması için acilen gerekli adımların atılmasını ve verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi.

        "ESNAFA ACİL İNDİRİM ŞART"

        Yapılan denetimlerde kaçak elektrik kullanımının devam ettiğinin tespit edildiğine işaret eden Palandöken, şunları kaydetti:"En az 2 milyar liralık kaçak elektrik zararını faturalarını düzenli ödeyen aboneler ödemektedir. Dağıtım şirketleri kayıp-kaçağın yüksekliğini bahane ederek elektrik fiyatlarına zam talep etmektedirler. Ama azaltılması için bir çaba göstermiyorlar. Serbest tüketici hakkı vermek için limitlerin daha da düşürülmesi gerekli. Dayatmalarla abone sözleşmesi yapılmasından vazgeçilmeli. En önemlisi faturasını düzenli ödeyene bir teşvik verilmeli ve kayda değer bir indirim yapılmalıdır. En önemlisi sanayiciye uygulanan indirimin esnaf ve sanatkarlara da uygulanması gerekir. Esnaf lambasını yakmasa sokaklar kararır. Esnaf sokağını sulayıp temizlik yapmaz ise halk tozdan kurtulamaz. Sokağını temizleyen ve aydınlatan esnafa acil indirim şart."

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa