Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Palandöken: Evlilik kredisi piyasaları canlandıracak - İş-Yaşam Haberleri

        TESK Genel Başkanı Palandöken, geçtiğimiz yıl iç tüketimi destekleyen evlilik kredisinin yeniden verilemeye başlanması gerektiğini belirtti.

        Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iç tüketimin artması için evlilik harcamalarının canlandırılması gerektiğini belirterek, "Geçen yıl verilen evlilik kredisi piyasaları oldukça canlandırmış ve gençlerin yuva kurması sağlanmıştı. Onun için evlilik kredisi yeniden aktif hale getirilmelidir" ifadelerini kullandı.

        Palandöken, yazılı açıklamasında, düğün harcamalarının, mobilya, beyaz eşya, kuyumcu gibi 20 farklı sektörden binlerce esnaf ve sanatkar ile işletmeyi yakından ilgilendirdiğini belirtti.Söz konusu harcamaların toplam 15 milyar liralık sektör grubunun canlanması anlamı taşıdığına dikkati çeken Palandöken, bu durumun gerek ilgili sektörlerde faaliyet gösteren sanayicilere gerekse esnaf ve sanatkara büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

        Türkiye'nin ekonomik büyümesi için iç tüketimin önemli olduğuna, bunun için de evlilik harcamalarının canlandırılması gerektiğine işaret eden Palandöken, "Geçen yıl verilen evlilik kredisi piyasaları oldukça canlandırmış ve gençlerin yuva kurması sağlanmıştı. Onun için evlilik kredisi yeniden aktif hale getirilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

        Geçmiş yıllarda 25 yaşın altındaki çiftlere faizsiz evlilik kredisi verilmesinin iç piyasaya olumlu etkiler yaptığının altını çizen Palandöken;"Aynı şekilde durgun piyasaların canlanması için acilen 25 yaş ve üzerindeki gençlere 15 bin lira evlilik kredisi verilmeli. Üniversite mezunları için ise yaş sınırı 26 olmalı. Kredinin geri ödemesi 2 sene sonra başlamalı. En önemlisi genç çiftlerin ekonomik durumuna göre taksitlerin ayarlanması krediyi cazip hale getirecektir" dedi

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa