Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Financial Times gelişmekte olan ülkeleri uyardı: Kamu harcamalarını artırın - İş-Yaşam Haberleri

        İngiliz Financial Times Gazetesi'nde (FT) gelişmekte olan piyasalardaki baskıya ilişkin bir değerlendirme yayımladı. Gazete, gelişmekte olan piyasalardaki kötü gidişin çöküşe neden olabileceğini kaydetti.

        Geçtiğimiz günlerde Japon medya grubu Nikkei'ye satılan gazete, 'dünya gelişen piyaslardaki çöküşten korkmalı' başlığı verdiği yazıda, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu gelişen piyasalardan para çıkışının geldiği noktayı değerlendirerek, kötü gidişin önüne geçilebilmesi için gelişmekte olan ülkelerin acil kamu harcamalarını artırması gerektiğini yazdı.

        FT, gelişmekte olan ülke para birimlerindeki değer kaybının, ithalatta ve yatırımlarında oluşan azalma şeklinde gelişen tehlikeli bir döngüye girdiğini belirtti.

        İçinde Türkiye’nin de yer aldığı gelişmekte olan ülkelerde acilen yapısal reformların hayata geçirilmesi ve kamu harcamalarının artırılarak büyümenin desteklenmesi gerektiği ifade edildi. Yazıda şu ana kadar sadece Meksika ve Hindistan’da siyasi iktidarların reformlara ciddi biçimde ağırlık verdiği kaydedildi

        Gelişen ülkelerin borçlanma ihtiyaçlarını asgari düzeye çekmek için kamu harcamalarını sınırladığı da ifade edilen yazıda, mali durumu uygun olan ülkelerin büyümeyi desteklemek için harcamalara hız vermesi gerektiği vurgulandı.

        Yazıda, Dünya Bankası, Afrika Kalkınma Bankası ve Asya Altyapı Yatırımları Bankası gibi kurumların gelişen ülkelerdeki projelere finansman programlarını artırması gerektiği de belirtildi. Tedbirlerin alınmaması halinde piyasalardaki kötü gidişin çöküşe doğru gidebileceği sinyalleri verildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa