Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? Bursa Heykel PTT ATM'lerinde kaybolan parayı arama çalışmaları sürüyor - Haberin Var Mı? Haberleri

        Türk Haber-Sen Şube Başkanı Orhan Avcı, etkinlik öncesinde yaptığı açıklamada, 8 Haziran 2015'te Heykel PTT merkez müdürlüğüne bağlı 10 ATM'de yapılan kontrol sonucu 9 ATM'de 285 bin TL paranın eksik olduğunu hatırlattı. Kaybolan devletin parasının bir türlü bulunamamasından yakınan Avcı, “Ancak 81 gündür hiçbir şey değişmedi. PTT yetkilileri hırsızı bulmak istemiyor. Müfettiş çağırmıyorlar. Kendilerine uygun bir kontrolör bulmuşlar, onun marifetiyle kaybolan parayı bulma yerine meseleyi kapatma yoluna gitmişler veya onun dışında başka suçlular arama yoluna gitmişlerdir.” dedi.

        ÇÜNKÜ KORKUYORLAR

        ATM’ye parayı koymayan memurun üzerine gidilmediğini savunan Avcı, “Niçin gitmiyorlar; çünkü korkuyorlar memurdan, eğer memur konuşursa bu işin içinde başkaları da var. Onlar da dahil olacak. Onların dahil olmaması adına asıl sorgulanması gerekeni PTT yetkilileri sorgulamıyor, müfettiş çağırmıyor.” şeklinde konuştu.

        MÜFETTİŞ ÇAĞIRMADILAR

        PTT başmüdürünün müfettiş çağırmamasına dikkat çeken Orhan Avcı, şöyle devam etti: “PTT başmüdürü müfettiş çağırmıyorsa korkusundan. PTT genel müdürü niye müfettiş göndermiyor? Sayın Ulaştırma Bakanı ne iş yapar? Kaybolan devletin 285 bin TL’sini mercekle aradık, bulamadık. Dedektörle aradık, sonuç alamadık. Devleti idare ettiğini öne sürenleri, valinin avukatı, AKP il başkanı Cemalettin Torun’u da göreve davet ettik. Ne yazı ki ondan da bir ses çıkmadı. Bu işin arkasında siyaset var, sendika var, hırsızlık moda olmuş. Mercekle bulamadığımız parayı dedektörle aradık, teknolojinin tıkandığını, yeterli gelmediğini gördük. Bundan dolayıdır ki halk tabiriyle bilinen ve kayıplarını bulmak için başvurdukları cinci hocaya başvurduk. Şimdi cinci hoca marifetiyle kaybolan devletin 285 bin TL’sini bulmaya çalışacağız.”

        CİNCİ HOCA PARAYI TASTA ARADI

        Orhan Avcı konuşmasının ardından ‘cinci hoca’ kılığına girdi. Yere serdikleri sergi üzerindeki tasın içine koyduğu suda devletin kaybolan 285 bin lirasını aradı. Elindeki tesbih ve muskalarla kaybolan parayı tasın içindeki suda arayan ‘cinci hoca’ başarılı olamadı. Bu arada ‘cinci hoca’ tasın içinde kaybolan parayı ararken, vatandaşlar da PTT ATM’lerinde işlemlerini sürdürdü.

        Parayı bulamayan ‘cinci hoca’ Orhan Avcı daha sonra şöyle konuştu: “Bu hoca marifetiyle de aradık ancak bunun Müslüman işi olmadığı görüldü. Bundan dolayı ‘cinci hoca’ da bulamadı ancak PTT yetkililerinin koruyamadığı ATM’leri bundan sonra korusun diye ‘cinci hoca’ muska yazdı. Devletin parasını ATM’lerini bundan sonra benim yazdığım muskalar koruyacaktır. Ama şunu çok iyi bilsinler ki, bu parayı çalanlar, bunun üzerine gitmeyenler bunun hesabını verecekler. Bunun hesabını verene kadar, yargıya teslim olana kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu nuskalardan bir tanesini de sayın başmüdür alsın boynuna assın onu da korusun.”

        CHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa