Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? Kırmızı ette büyükbaş hayvan eti ithalatında gümrük vergisi sıfırlandı - Haberin Var Mı? Haberleri

        Kırmızı ette yüzde 30'a ulaşan yıllık fiyat artışının ardından Et ve Süt Kurumu'na yıl sonuna kadar 30,000 ton büyükbaş hayvan eti ithalatında gümrük vergisi sıfırlandı.

        Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan ve bugün itibarıyla yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararı uyarınca, büyükbaş hayvan eti için 30,000 ton ithalat kontenjanı açılırken bu kontenjan Et ve Süt Kurumu'na tahsis edildi. Ağustos ayı ortasında et fiyatlarındaki artışının gıda enflasyonuna olumsuz etkisini azaltmak için Et ve Süt Kurumu'nun AB menşeli canlı büyükbaş hayvan ve karkas et ithalatında gümrük vergisi sıfırlanmıştı.

        MERKEZ BANKASI DİKKAT ÇEKMİŞTİ

        Et ve Süt Kurumu'na ayrılan toplam 19,100 ton karkas eti ithalatı kontenjanının, 5,000 tonuna yüzde 30 gümrük vergisi, kalan 14,100 tonuna da yüzde 43 gümrük vergisi uygulanıyordu. Kırmızı ette yıllık fiyat artışının yüzde 30'u bulmasının ardından, Merkez Bankası Temmuz ayına ilişkin açıkladığı aylık fiyat gelişmeleri raporunda, kırmızı et fiyatlarındaki yükseliş eğiliminin sürmesinin gıda ve yemek hizmetleri fiyatlarını olumsuz etkilemeye devam ettiğine dikkat çekmişti.

        Ağustos ayı başında düzenlenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında ise et fiyatlarının vatandaşlar için makul seviyeye çekilebilmesine yönelik önlemler ele alınmış; Başbakan Ahmet Davutoğlu da genel enflasyon oranının üzerinde artış gösteren tüm gıda fiyatlarının yakından takibi ve gerekli tedbirlerin alınması talimatını vermişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa