Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Lüks Yaşam Saat alırken dikkat! - Lüks Yaşam Haberleri

        Wall Street Journal, İsviçre'deki saat fuarı Baselworld için özel bir ek hazırladı. Güvenilir markaların 500 Euro'dan başlayan fiyatlarla saatler sunduğu belirtilen ekte, birçok marka ve sayısız modelin arasından seçim yaparken dikkat edilmesi gereken 10 noktayı sıraladı.

        1- Sadece kullanacağınız saatleri satın alın. Beğendiğiniz ama takmayı istemeyeceğiniz saatlerden uzak durun.

        2- Bilinen perakende noktalarından alışveriş yapın. Böylece aldığınız saatin ‘taklit' olmadığından emin olabilirsiniz. Çünkü ancak saat uzmanlarının fark edebileceği derecede gerçeğine benzeyen taklitler yapılabiliyor. Ayrıca, güvenilir bir yerden saat aldığınızda bakım hizmetini de sağlıklı bir şekilde alabilirsiniz.

        3- Eski saatinizi yeni bir saatle değiştirmek istediğinizde, saati satın aldığınız mağazaya gitmeniz size avantaj sağlayabilir.

        4- Maceraperest biri değilseniz. Patek Philippe, Jaeger-LeCoultre, Audemars Piguet ve Vacheron Constantin gibi birçok markanın ürünleri 200 yıl olmasa bile çok uzun bir süre sorunsuzca kullanılabiliyor. Bu markaları tercih edenler ikinci el satışta avantajlı olabilirler.

        5- Saat alırken biraz muhafazakâr olmakta fayda var. Çünkü hiçbir ürünün modası radikal tasarımlı bir saatten daha çabuk geçmiyor.

        6- Kesinlikle quartz saatler almayın! Fiyatı 2 Euro ya da 2 milyon Euro olsa da ikinci eli yoktur ve asla tamir edilemezler.

        7- Eğer bütçeniz kısıtlıysa, deri kayışlı olan saatleri tercih edin. Çünkü metal veya paslanmaz çelik kelepçeli saatler her zaman daha pahalıdır.

        8- Satın aldığınız saatin fatura, garanti belgesi ve kullanım kitapçığını mutlaka saklayın.

        9- İkinci el bir saat satın alıyorsanız, en az 6 aylık garantisi olmasına özen gösterin.

        10- Eğer bir açık artırmaya katılacaksanız, alacağınız saati önceden belirleyerek, mutlaka kendi gözlerinizle durumuna bakın. Çünkü bazı müzayede evleri saatlerin durumuyla ilgili detaylı raporları açık artırmadan birkaç hafta sonra açıklıyor.

        Cartier CEO’su: Bakımına da tonla para vermek müşterileri çıldırtıyor

        İsviçre’deki saat ve mücevher fuarı Baselworld için özel ek hazırlayan Financial Times Gazetesi ise dünyaca ünlü saat markası Cartier’in CEO’suyla yaptığı röportaja yer verdi. Cartier CEO’su Bernad Fornas, on binlerce hatta yüz binlerce Euro’ya saat satın alan müşterileri için, “Tonla para verip saat satın alıyorlar. Ardından saatlerinin rutin bakımları için de tonla para ödemek onları adeta çıldırtıyor” dedi. Mekanik saatlerin 3 ila 5 yıl içinde bir kez bakıma girmek zorunda olduğunu belirten Fornas, şöyle konuştu: “Bu rutin bakımın maliyeti ise 320 Euro’dan başlıyor, 500 Euro’ya kadar çıkıyor. Bakım süresi ise üç haftayı bulabiliyor. Durum böyle olunca da müşteriler çılgına dönüyor.”

        Bu yıl klasik modellere dönüş var

        İsviçre’de 18 Mart’ta kapıların açan Baselworld fuarına 2 binin üzerinde firma katılıyor. Dünyaca ünlü saat üreticilerinin her yıl yer aldığı fuarı 25 Mart’a kadar 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarda 2 bin Euro’dan başlayan ama bin yerce Euro’ya kadar çıkan fiyatlarda saatleri görmek mümkün. Bu yıl fuardaki tasarımlara bakıldığında ise klasik modellere önemli bir ölçüde geri dönüş olduğu dikkat çekiyor.

        GAZETE HABERTÜRK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa