Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Mehmet Şimşek: Arabadan çok, şoförün sigortalanması lazım - Enerji Haberleri

        Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek; trafik sigortası üzerinde yeni bir modele hazırlandıklarını söyledi. Şimşek yaptığı açıklamada, sistemlerde bir eksiklik olduğunun altını çizdi.

        Trafik sigortası hakkında açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Şu anda yeni bir model üzerinde çalışıyoruz. Sistemin şöyle bir eksikliği var, trafik sigortası zorunlu bir sigorta. Sizin karşı tarafa vereceğiniz zararı karşılamak için düzenlenmiş. Dolayısıyla arabadan çok aslında şoförün sigortalandırılması lazım. Arabanızın sigortası var, belki de hiç deneyimi olmayan bir şoföre 'hadi al sür' diyorsunuz. Primleri yükselten bu tür faktörler var. Hazine'ye söyledim, arkadaşlar çalışıyor. Sadece taşıtın değil sürücünün risklerini de dikkate alan bir sistem... Bu muhtemelen kaza ve zarar sayısını azaltır, primleri aşağı çeker" dedi.

        TÜRKİYE FON AKIŞI OLUR, FED FAİZ ARTIRSA DA OLUR

        Bir televizyon programına katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, doların seyri ve Otomatik BES programı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

        Küresel yatırımcılar ocak ayında Türkiye'ye net bazda para koyduğunun altını çizen Şimşek, "Merkez Bankası'nın faiz artışı kurda etkili oldu. Türkiye tekrar yüksek büyüme patikasına oturacaksa referandum belirsizliğinden sonra yatırımların güçlü artacağı, ihracatın güçleneceği resme bakınca daha dengeli bir büyümeden bahsediyorsunuz. Türkiye fon akışı olur, Fed faiz artırsa da olur. Önemli olan referandumu güçlü bir şekilde aradan çıkarmamız ve tekrar hızlı bir şekilde reformlar yapmak. Piyasalar şimdi öngörülebilirliğin artmasını, yatırımların hızlanmasını fiyatlayabilir" dedi.

        OTOMATİK BES'TE 980 BİN KATILIMCI MEVCUT

        12 Şubat itibarıyla Otomatik BES'tetoplam katılımcı sayısının 980 bini bulduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "980 bin katılımcı, iyi bir rakam. Toplanan fon yaklaşık 98 milyon lira civarında. Şu ana kadar cayma hakkını kullananlar yüzde 26, oldukça yüksek bir rakam. Maalesef otomatik BES'e ilişkin haksız, olumsuz bir kampanya hissediyorum" açıklamalarında bulundu.

        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa