Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Elektrik miktarı artış gösterdi - Enerji Haberleri

        Atatürk, Karakaya ve Keban hidroelektrik santrallerinde (HES) 2016 yılında üretilen elektrik miktarı artış gösterdi. Elektrik Üretim Anonim Şirketi verilerine göre; Fırat Nehri üzerinde kurulu bulunan ve Türkiye'nin en büyük 3 barajı olan Keban, Karakaya ve Atatürk hidroelektrik santrallerinde üretilen elektrik miktarı toplam 16 milyar 798 milyon kilovatsaat.

        2015 yılına kıyasla yüzde 13 artarak, 16 milyar 798 milyon kilovatsaate ulaşan elektrik, geçen yıl üretim miktarı 1 milyar 929 milyon kilovatsaat artışla bu seviyeye ulaştı. Bu dönemde Atatürk Barajı 6 milyar 38 milyon kilovatsaatlik üretimiyle ilk sırada yer aldı. Atatürk Barajı'nı, 5 milyar 795 milyon kilovatsaatlik üretimle Karakaya ve 4 milyar 965 milyon kilovatsaatlik üretimle Keban Barajı izledi.

        REKLAM

        2016'da Türkiye'deki tüm HES'lerde 67 milyar 274 kilovatsaat elektrik üretildi. Bu rakamın yaklaşık yüzde 25'ini Atatürk, Karakaya ve Keban HES'in üretimi oluşturdu.

        Kış mevsiminin ardından karların erimesiyle barajlardaki su seviyesinde önemli oranda artış beklenirken, 2017 yılı için Atatürk HES'te 10 milyar, Karakaya HES'te 7 milyar, Keban HES'te ise 6 milyar kilovatsaat elektrik üretileceği tahmin ediliyor.​

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa