Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Brent petrol fiyatları ne kadar oldu? - Enerji Haberleri

        Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) "Petrol Piyasası Raporu"na göre, ocakta küresel petrol arzı bir önceki aya göre günlük 1 milyon 290 bin azalışla 95 milyon 820 bin varile indi. Petrol arzındaki azalmaya karşın, Brent petrolün varil fiyatı günü yüzde 1,96 değer kaybederek 55,6 dolardan tamamladı.

        Bugüne yatay başlayan Brent petrolün varil fiyatı, saat 10.45 itibarıyla 55,6 dolardan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise 52,9 dolardan alıcı buluyor.

        REKLAM

        Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın bugün ve yarın yapacağı sunum ve sorulara vereceği cevapların piyasaların önemli gündem maddesi olarak öne çıktığını belirterek, Yellen'ın vereceği mesajların, Fed Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) mart ayı toplantısı öncesinde faiz artışı beklentileri üzerinde belirleyici olabileceği ifade etti.

        Bugün, Almanya ve Avro Bölgesi büyüme verileri ile Fed üyelerinin konuşmalarının piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını kaydeden analistler, Brent petrolün varil fiyatında 54,5 doların destek, 56,5 doların ise direnç konumunda olduğunu söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa