Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Elektrik Sakarya Nehri, şehrin enerjisini karşılıyor - Enerji Haberleri

        Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sakarya Nehri üzerinde inşa edilen ADASU HES projesiyle 2016'da 30 milyon kilovat enerji üreterek, 7,5 milyon lira tasarruf sağladıklarını bildirdi.

        Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, ADASU HES sayesinde nehrin boşa akan suyunu enerjiye çevirdiklerini, hayata geçirdikleri projelerle Sakarya’yı kendi enerjisini üreten bir kent haline getirdiklerini belirtti.

        Sakarya'da, 2013'ten bu yana 23 milyon lira değerinde enerji ürettiklerine işaret eden Keleş, "Kurum olarak şehrimiz ve ülkemiz için üretmeye devam ediyoruz. HES enerji ürettikçe şehrimiz kazanıyor" ifadesini kullandı.

        REKLAM

        ADASU HES’in kentin enerji ihtiyacının karşılanması bakımından önemli olduğunu aktaran Keleş, Sakarya’nın enerji üretim kapasitesini arttırmaya yönelik çalışmaların da devam ettiğini belirtti.

        "ARTIK TÜKETTİĞİ ENERJİYİ ÜRETEN BİR ŞEHRİZ"

        Keleş, yerel yönetimler tarafından inşa edilen ilk hidroelektrik santrali olma özelliği taşıyan Sakarya Nehri üzerinde inşa ettiğimiz ADASU HES sayesinde nehrin boşa akan suyunu enerjiye çevirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "ADASU HES projesiyle 2016'da 30 milyon kilovat enerji üreterek, 7,5 milyon lira tasarruf sağladık. Hayata geçirdiğimiz projeler ile Sakarya’yı kendi enerjisini üreten bir şehir haline getiriyoruz. Şehrimizin güneyinde Pamukova Eskiyayla bölgesinde Sapanca Gölü’ne alternatif kaynak oluşturmak amacıyla inşa ettiğimiz Akçay Barajı ile aynı zamanda enerji de üreteceğiz. Akçay Barajı ile Hızırilyas Su Yönetim Merkezi arasında bağlantı sağlayacak isale hattı üzerine 3 adet HES inşa edeceğiz. Böylelikle şehrimizin enerji üretim kapasitesini iki katına çıkaracağız. Yine şehrimizin kuzeyinde planladığımız Çamdağı Barajı da enerji üretim kapasitesi bakımından önemli bir yatırım olacak. Artık tükettiği enerjiyi üreten bir kentiz. İnşallah hayata geçireceğimiz yeni projelerle bu kapasitemizi daha da arttıracağız."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa