Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Türk Akımı'nda ilerleme sağlanamıyor, görüşmeler donduruldu - Enerji Haberleri

        Ukrayna ile yaşadığı sorunun ardından bu ülkeyi by pass edip doğalgazını Karadeniz'in altından geçirerek Türkiye topraklarından çıkacak Türk Akımı ileAvrupa'ya taşımayı planlayan Rusya'nın Türkiye ile yürüttüğü müzakerelerde ilerleme sağlanamadığı ve görüşmelerin dondurulduğu iddia edildi.

        Reuters'a konuşan, konu hakkında bilgi sahibi yetkili ve kaynaklar, Türkiye'nin en büyükdoğalgaz tedarikçisi olan Rusya'nın Türk Akımı için yürütülen müzakerelerde birbiriyle çokbağlantısı olmayan ve kademeli olarak hayata geçirilebilecek birçok konunun aynı anda kararasağlanmasını istediğini söylediler.

        Kaynaklar, Gazprom'un Türkiye'ye verdiği doğalgaz fiyatlarında 1 Ocak 2015'tengeçerli olacak yüzde 10.25'lik indirime dair anlaşmayı imzalamamasının da temel sorunlardan biriolduğunu belirttiler.

        Bir enerji yetkilisi, "Türkiye ile Rusya arasında sürdürülen Türk Akımı Projesi'ne dairgörüşmelerde ilerleme sağlanamıyor bir anlamda donduruldu. Çünkü taraflar arasında sürdürülengörüşmeler kesildi, ne zaman yeniden ele alınacağını şu anda kestirmek çok zor" dedi.

        Türk Akımı projesinin ortaklarından Gazprom konu hakkında yorum yapmadı

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa