Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Yeşil Enerji Batu Aksoy,jeotermalden elektrik üretimine başlamayı hedeflediklerini söyledi - Enerji Haberleri

        Turcas Petrol Üst Yöneticisi (CEO) ve Yönetim Kurulu Üyesi Batu Aksoy, 2017 itibarıyla jeotermalden elektrik üretimine başlamayı hedeflediklerini söyledi. Aksoy, Azerbaycan Cumhuriyeti Alternatif ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Devlet Ajansı (ABEMDA) bünyesinde faaliyet gösteren Azalternatif enerji şirketiyle imzalanan iyi niyet protokolü çerçevesinde hem Türkiye hem de Azerbaycan’da yenilenebilir enerji yatırımı planladıklarını söyledi.

        NİYET PROTOKOLÜ 3 YIL GEÇERLİ OLACAK

        Turcas Petrol’den daha önce Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen bildirimde “Yüzde 100 Bağlı Ortaklığımız Turcas Enerji Holding A.Ş. ile Azerbaycan Cumhuriyeti Alternatif ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Devlet Ajansı (ABEMDA) bünyesinde faaliyet gösteren Azalternativenerji Limited Şirketi arasında Türkiye ve Azerbaycan’da geliştirilecek güneş, rüzgâr ve jeotermal kaynaklara dayalı enerji santralı yatırımları için işbirliği yapmak ve ortak proje gerçekleştirmek amacıyla 21.07.2015 tarihinde bir niyet protokolü imzalandığı bilgisi şirketimize ulaşmıştır” denilmişti. Bildirimde ayrıca, bahsi geçen niyet protokolünün imza tarihinden itibaren 3 yıl süreyle geçerli olacağı kaydedilmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa