Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Seçim öncesi 50 bin konut dağıtılacak! - Emlak Haberleri

        Yoksula tek sefer yerine düzenli yardım sağlanacak. Sosyal güvencesi olmayan 50 bin vatandaş ev sahibi yapılacak.

        YARDIMLAR TEK ÇATIDA TOPLANIYOR

        Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, ABD’ye yaptığı ziyaret sırasında, beraberindeki gazetecilere yardımlar için geliştirdikleri yeni projelerini anlattı. Yazıcı, ‘Sosyal Yardım ve Hizmet Başkanlığı’ kurularak sosyal yardımların tek çatı altında toplanacağını belirterek, “Yeşil kart, 65 yaş yaşlılık aylığı gibi bütün sosyal politikalar, özürlüler hariç tek çatı altında toplanacak” dedi. Yıl içerisinde tamamlanması öngörülen ‘Bütünleşik Sosyal Hizmet Projesi’ çalışmasıyla Türkiye’nin hane ölçeğinde yoksulluk haritası çıkarılacağını anlatan Yazıcı, “Böylece sosyal güvenceden yoksun vatandaşlar sınıflandırılacak. Çünkü herkes aynı derecede yoksulluk içerisinde değil. Veri tabanı sayesinde kimin hangi kurumdan ne tür yardım aldığı ortaya çıkacak. Bu, haksız yardımı önleyecek. Artık vatandaşa ‘Asgari Geçim Yardımı’ ismi altında yardım yapacağız” dedi.

        ‘HİBE DEĞİL’

        Yazıcı, seçim öncesi ‘konut bombası’nı da şöyle açıkladı: “Toplu Konut ile yeni protokol yaptım. 12 bin konut sayısını şimdi 50 bine çıkardık. Bu konutlar ‘hibe’ olarak verilmeyecek. Bazı yerlerde 2 artı 1, bazı yerlerde 1 artı 1 şeklinde olacak. Peşinat ve faiz olmayacak. Devlet, sosyal güvenceden yoksun, muhtaç vatandaşları başını sokacakları eve kavuşturacak. Konutların bedelini ödeme şartı var. Vatandaş iş bulduktan sonra 100 lira aidatla bunu ödeyecek. Ölene kadar iş bulamazsa da devlet bunu yapacak.”

        ‘Çıkınında varsa ver’

        Yazıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dar gelirliye maaş müjdesinin de kaynağı olmadığını savundu. Bakan Yazıcı “Nereden bulup vereceksin? Eğer öyle bir kaynak varsa verirsin. Bizim bilmediğimiz bir kaynak varsa, çıkınında varsa ver. Sayın Kılıçdaroğlu, herhalde bir dönem ezkaza iktidara gelirsek diye düşünüyor. Ne var ne yoksa millete dağıtıp çekip gidecek. Türkiye’nin imkânları belli” dedi.

        GAZ VAR DA DAĞITMADIK MI?

        CHP’nin ‘kömür yerine bedava doğal gaz’ söylemini de eleştiren Yazıcı, “Keşke ülkemizde doğal gaz olsa da, vatandaşa dağıtsak. Yoksul vatandaşın evinde doğalgaz tesisatı yok ki dağıtalım. Biz doğalgaza rağmen kömür veriyoruz izlenimi yaratılıyor” diye konuştu.

        DÜZGÜN KARADAŞ- GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa