Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Steven Gerard Bodrum'da villa aldı - Emlak Haberleri

        İngiliz futbolcular Türkiye’nin güney sahillerinde gayrimenkul yatırımı yapıyor. Liverpool’lu Steven Gerrard ve Aston Villa’nın forveti Emile Heskey’nin Bodrum’dan villa satın aldığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, İngiliz futbolunun iki yıldızı, sahibi oldukları fonlar aracılığıyla Aegean Hills adlı projeden iki ayrı villa alıp yatırım portföylerine eklediler. Futbolcuların Türkiye’deki projelerden İngiltere’de Türk yazlıkları pazarlayan acenteler sayesinde haberdar olduğu ve yatırım yapmayı kabul ettiği belirtildi. Futbolcuların Türkiye’nin güney sahillerindeki gelişme potansiyeline yatırım yaptığı kaydedilirken, villaları kiraya vererek ya da fiyatı arttığında satarak gelir elde etmek istediği ifade edildi.

        188 bin euroluk villa

        Moyra Group’un Aegean Hills adlı projesi Gümüşlük ve Yalıkavak mevkilerinin ortasında konumlanıyor. Deniz manzaralı konutların ortalama fiyatı 188 bin Euro (170 bin sterlin) civarında. Hedef kitlesinde İngiliz yatırımcılar olan proje CNBC International Property Awards 2007’de 4 yıldızlı kategoride ‘En iyi geliştirme projesi’ ödülü de almış. Projenin, İngiltere’de ününe ün katan bir başka başarısı da Homes Overseas Dergisi’nin verdiği ‘En iyi villa’ ödülü.

        34 lüks villanın yer aldığı Aegean Hills’te her villanın özel yüzme havuzu da bulunuyor. 3 veya 5 odalı olarak inşa edilen villaların bahçeleri de var. Modern mimari örneği olarak tasarlanan villalar beyaz eşyalarla satılıyor.

        Değeri 44.5 milyon sterlin

        1980 doğumlu İngiliz yıldız Steven Gerrard 1997’den beri alt yapısından yetiştiği Liverpool formasını giyiyor. Transfermarkt internet sitesine göre değeri 44.5 milyon sterlin (yaklaşık 50 milyon Euro) olarak gösterilen orta saha oyuncusu, İngiliz Milli Takımı’nın da yıldızlarından. Bu yıl Premier Lig’de 6 gol atan, 6 da asist yapan Gerrard, 2005, 2006 ve 2009’da ligin en iyi birinci, 2007 ve 2008’de de en iyi ikinci futbolcusu seçildi.

        Ada'nın en golcü ayaklarından

        İngiliz Milli Takımı’nın bir başka yıldız futbolcusu da Emile Heskey. Liverpool’da ün kazanan, ancak geçtiğimiz sezon 4 milyon sterline Premier Lig’in bir başka temsilcisi Aston Villa’ya transfer olan Heskey, futbola 1994’te Leicester City’de başladı. Premier Lig tarihinde attığı 106 golle ligin en golcü 15’inci oyuncusu olan 31 yaşındaki Heskey, İngiliz Milli Takımı formasıyla 57 maça çıktı ve 7 gol kaydetti.

        GAZETE HABERTÜRK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa