Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Çökertme Koyu imara açılmayacak - Emlak Haberleri

        Çökertme Koyu'nun imar planı ile ilgili mahkeme sonuçlandı. Böylece, Muğla 1. İdare Mahkemesi'nden çıkan karara göre, imar planını kamu yararına uygun bulunmadı.

        Habertürk TV'nin haberine göre,2014 yılında Muğla Milas Çökerme Turizm Planı hazırlanmıştı. İmara açılacaktı. Bodrum Denizciler Derneği ve Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi plana itiraz etti ve dava açtı. Dava sonucunda ise Çökertme Koyu imara açılmaktan kurtuldu.

        ÇÖKERTME KOYU'NDA NELER OLMUŞTU?

        Bodrum Milas'ta yer alan Çökertme Koyu ile ilgili Muğla-Milas Çökertme Turizm Merkezi 1/25 bin ölçekli çevre düzeni planı, çevrecilerin tepkisini çekmişti. Planın açıklama raporu şöyleydi;

        "Turizm merkezi olarak ilan edilen yaklaşık 796 hektar alanı kapsamaktadır. Plana göre, 243 hektar turizm tesis alanı, 112 hektar kentsel gelişim alanı, 268 hektar orman alanı, 7.5 hektar ise 1. derece arkeolojik sit alanı olarak kalacak. Plan kapsamında turizm tesis alanları yoğun olarak koy, burun, yarımada gibi doğal karakterlere sahip Azmak Burnu, Çökertme Koyu, Hurma Koyu, İnceyalı, Taşlıyalı kıyı kesimlerinde planlanmış olup planlama bütününde 243 hektar büyüklüğe sahiptir"

        Bodrum Denizciler Derneği ve Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi plana itiraz etti ve dava açtı. Muğla 1. İdare Mahkemesi'nden karar çıktı. Çökertme turizm merkezi imar planının mevzuata, şehircilik ilkelerine uygun bulmayan mahkeme planı iptal etti. Bilirkişi raporunda da önemli detaylar bulunuyor. Proje hayata geçerse Çökertme Koyu'ndaki akdeniz bitki örtüsü ve doğal örtüsünün bozulacağı vurgulanıyor.

        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa