Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Osman Gazi Köprüsü geçiş ücreti belli oldu | Körfez Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? - Emlak Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Osmangazi Köprüsü açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından notlar;

        * Başbakanımız, bakanlarımız, değerli misafirler, mimarlarımız, mühendislerimiz, işçilerimiz, Kocaeli'nin, Yalova'nın saygıdeğer insanları sizleri selamlıyorum.

        * Böyle anlamlı bir akşamda sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önceki akşam İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyor, yaralılarımıza Allah'tan şifalar ve milletimize başsağlığı temenni ediyorum.

        * Gençler, bizler hiçbir zaman eğilmedik, eğilmeyeceğiz. Bizler sadece Allah'ın huzurunda rükûda eğiliriz. Bunun dışında bize eğilmek asla. Ülkemizde bir yandan gerçekten çok güzel ve çok sevindirici gelişmeler yaşanırken, diğer yandan da malesef terör örgütlerinin insanlık dışı eylemleri sürüyor.

        * Bölücü terör örgütü PKK bir yandan, DAEŞ denilen karanlık örgüt bir yandan, YPG bir yandan, irili ufaklı diğer örgütler bir yandan, tasmalarını tutan ülkemizin üzerine salınmıştır. Biz bu maşa örgütlerde onların üzerimize salanların amaçlarını gayet iyi biliyoruz. Ne kadar çok kan dökerlerse ne kadar çok can yakarlarsa, Türkiye'nin o kadar hızlı bir şekilde hedeflerinden vazgeçeceğini, teslim olacağını sanıyorlar.

        * Yanıldıklarını Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki çukur eylemlerinde gördüler. Yanıldıklarını bugüne kadar büyükşehirlerimizde yaptıkları bombalı eylemlerde gördüler. Yanıldıklarını uluslararası alanlarda defalarca kurdukları tuzaklarda gördüler. Ama ısrarla, inatla kalleşçe saldırmaya devam ediyorlar. Biz gerektiğinde acılarımızı bal eylemeyi bilen bir milletiz. Çok iyi biliyoruz ki bizi terörle, krizlerle tehdit edenler aynı derecede dayanıklı ve metanetli değildir.

        * Terör sonunda dönüp kendini sokan bir akrep gibidir. Karakteri budur. Bugün bizim ülkemizde patlayan bombalar yarın mutlaka onları gönderenlerin elinde patlayacaktır. Biz terör örgütlerini reddeden bir ülkeyiz, aynı onurlu tavrı diğer ülkelerden de bekliyoruz.

        * Hiçbir savaş meydanında verilen kayıplar mücadelenin durmasına sebep olmaz. Tam tersi kazanma azmini daha da artırır. Yitirdiğimizi her kanı yüreğimize kazayacağız ancak mücadelemize devam edeceğiz.

        * Burada tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Tarihin en eski yerleşim yerlerinden birinin bulunduğu yerde. Dilovası ile Altınova arasında, dünyanın en büyük 4., Avrupa'nın en büyük 2. asma köprüsünün açılışı için buradayız. İstanbul İzmir Otoyolu'nun en önemli etaplarından birini oluşturan Osmangazi Köprüsü'nün ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

        * Bugün Osmangazi Köprüsü ile bunun yanında otoyolun 12,6 kilometrelik Gebze Altınova bölümünü de açıyoruz. Daha önce de 40 kilometrelik Osmangazi bitiminden Orhangazi'ye kadar olan bölgeyi açmıştık. Böylece otoyolumuzun Gebze'den Gemlik'e kadar olan bölümünde kesintisiz seyahat imkanı mümkün hale geliyor. Bursa'ya kadar olan kısmında büyük ölçüde tamamlandığını biliyorum. En kısa sürede inşallah yapılacaktır. Böylece etap etap bu proje hizmete girecektir. İstanbul-İzmir 8 saatti, ama şimdi 3 saatin altına düşecek. Ne mutlu...

        * Sadece 3 saatin altına düşmüyor. Aynı zamanda kaza riskinin minimize olduğu bir durum ortaya çıkıyor. Ülkemizin böyle gurur verici esere kavuştuğunu görmekten memnuniyet duyuyorum. Köprü geç kalmış bir eserdir. 50 yıl önce yapmamız gereken işi bugün tamamlıyoruz, ama biz tamamlıyoruz. Bizden öncekiler laf yaptı, biz iş yaptık. Tüm dünyanın hayranlıkla izlediği bu eserin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

        * İstanbul İzmir Otoyolu, Ege Marmara bölgelerinde oluşturduğumuz otoyol ağının önemli bir kısmı. Osmangazi de önemli bir parçasını oluşturuyor. Şimdi Çanakkale 1915 Köprüsü için hazırlanıyoruz. İnşallah bir de Kanal İstanbul projesi var. Onu da hayata geçireceğiz. Bize ulusal değil, uluslararası camiada devrim niteliğinde yatırımlar yakışır.

        * Biz bir çağı kapatan, bir çağı açan ecdadın torunlarıyız. Bize bunlar yakışır. Her zaman ifade ettiğim gibi yol medeniyettir. Yol gelişmedir. Yol büyümedir.

        * Türkiye'nin 13 yılda gerçekleştirdiği kalkınmanın temel altyapısı ulaşımdır, bu imkan varsa her şey vardır. Bugün ülkemizde uzak diye kavram kaldı mı? Şu anda ülkemizde 55 tane havalimanı var. Nereye gitmek istersen git yarım saatte oradasın.

        * Ayrıca dünyada en çok destinasyona havayolları, Türk Hava Yolları'dır. Bu bir azmin, bir kararlılığın, bir yüreğin işidir. Buradaki otoyollarla başardık. 79 senede bu ülkede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı. Biz 13 senede 18 bin 300 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Halep oradaysa arşın Kocaeli'de.

        * Değerli kardeşlerim tüneller tüneller... Dün akşam sahurda, arkadaşlarımız oturmuş dertleşiyorduk. Arkadaşlardan bir tanesi bir video izletti. Videoda Kahramanmaraşlı kardeşimizin Elbistan tünelinden geçişi sırasındaki sözlerini gördüm. Açın şöyle telefonlarınızda izleyin. 189'u yeni yapılan 272 tünelimiz var.

        * Ne diyorduk biz 2002 sonunda yola çıktığımızda. Biz Ferhat'ız, siz de Şirin. Ferhat dağları delerek yürümedi mi, biz de dağları deliyoruz. Kararlıyız, azimliyiz.

        * Şimdi yaklaşıyor 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile ve 26 Aralık'ta inşallah Avrasya Tüneli'yle. Bakınız kimsenin aklında değildi. Marmaray, 29 Ekim 2013'te açıldı. Marmaray'dan geçenlerin sayısı 1 milyon 353 bine ulaştı. Bunlar kararlılık eseridir.

        * İstanbul Boğazı'nın 3. gerdanlığını dünyaya farklı bir eser olarak ortaya koyacağız. 4 gidiş, 4 geliş bir de hızlı tren geçecek. Azimle çalıştık. Milletimiz arkamızda durdu. Bu hızlı tren hatlarıyla demir ağlarla biz örüyoruz Türkiye'yi.

        * Kardeşlerim havalimanları bir taraftan devam ediyor. Türkiye son 14 yılda bir ulaşım devrimi yaşamıştır. Elbette toplu konutta, sağlıkta, adalette, enerjide, eğitimde, ulaşımda bütün alanlarda önemli çalışmalar yapıldı. Ama ulaşım altyapısı hepsinin fiziki temelidir.

        * Marmara ve Ege bölgelerinin trafiğini rahatlatacak bu projeler dahi Türkiye'nin kalkınmasına, büyümesine, gelişmesine yeni bir ivme kazandırdı.Çünkü bu bölgeler nüfusun yüzde 40'ını barındırıyor. Milli gelirin yüzde 60'ını bu bölgeler üretiyor. İstanbul, Marmara bölgesi rahatladığında tüm Türkiye rahatlar. Bu rahatlama diğer bölgelerimizin de cazibesini artıracaktır.

        * En büyük 10 ekonomiden biri haline geleceksek, bunu bu şekilde yapabiliriz. Doğu ve Güneydoğu terörden kurtulduğunda oralarda da çok ciddi bir sıçrama olduğunu göreceksiniz. En avantajlı yerlerin Doğu ve Güneydoğu olduğunu düşünüyorum. Türkiye terörün üstesinden geldiğinde bu bölgelerde hızlı bir büyüme olacak. Terörün sırf bu amaçla canlı tutulduğunu düşünüyorum.

        * İşte Hint keneviri dikiyorlar, biz de yakıyoruz, temizliyoruz. Bu terörün beslendiği alanlardan en önemlisiydi. Bunların insanlık diye bir derdi yok, bunların Kürt kardeşlerimle ilgili dertleri yok, bunlar can alsınlar kandan beslensinler bunlar. Bunlar insan ve uyuşturucu tüccarı. Sözde aydınlar da bunların peşinden gider. Aydınların düşen yavrular ne yapar, o gençlerin hali ne olur? Yavrularınıza bu yüzden sahip çıkın. Sakın ha, bu onun öğretmenidir diye bakmayın, aydındır demeyin, sakın.

        * Dün akşamki terör eyleminde bile tweetleri gördünüz. Verdikleri mesajları gördünüz. Siz en güzel cevabı bu meydandan veriyorsunuz.

        * Emin olunuz Türkiye yaşadığı bu süreçten güçlenerek çıkacaktır. Yeter ki biz beraberliğimizi, kardeşliğimizi koruyalım. Bizim bir Rabiamız var. Tek millet diyoruz, 79 milyon tek millet. İki tek bayrak.

        * Bayraklarımıza nazire yapmak isteyenler, paçavralarla sokakta dolaşanlara cevabı işte siz bu meydan da veriyorsunuz. Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler siz bilemezsiniz. Şimdi mesele bu yolda yürümek. Üçüncüsü bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Azmimizden taviz veremeyiz.

        * Mardin'de askerlerimiz, polisimiz, korucumuzla iftar yaptım. Cizre'de aynı şekilde iftar yaptık. Kendilerine sordum ne düşünüyorsunuz diye, ne dediler biliyor musunuz? 'Cumhurbaşkanım bırakmayalım. Sonuna kadar devam edelim' dediler. Siz şu anda milletin diliyle konuşuyorsunuz dedim. Bunların içinde 9 ay eşinden ayrı orada olanlar var.

        * Çünkü onlar şahadete inanmış yavrularımız, gençlerimiz. Öyle diyor ya şair 'Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda'

        * Dört, bizim tek devletimiz var Türkiye Cumhuriyeti, bu kadar. Bu bayraklar dalgalandıkça gönlümüz rahattır. Kardeşlerim şunu unutmayın. Şair ne demiş; 'Kalbimiz çırpınır yurdu andıkça Gözlerde zaferin nuru yandıkça Üstünde bu bayrak dalgalandıkça Gönlümüz rahattır toprak altında.'

        * Değerli kardeşlerim, yarın akşam Kadir Gecesi. Dertliyiz, üzüntümüz var. Ama tüm bunlara rağmen bu Kadir Gecesi'nde bütün şehitlerimizi, bütün geçmişlerimizi hayırla yad edeceğiz.

        * Salı günü de Ramazan Bayramı sevincini yaşayacağız. Şehitlerimizden dolayı hüzünlü bir Ramazan, hüzünlü bir bayram kutlayacağız. Bayramlar kardeşliğimizi yücelteceğimiz günlerdir.

        * Bu mübarek günlerde daha çok çalışarak ve daha çok mücadele ederek, millet olarak yolumuza devam edeceğiz. Teröre inat yeni projelerin açılışını yapacağız. Teröre inat ihracatımızı artıracağız, ticaretimizi çoğaltacak, turizmimizi canlandıracağız.

        * Uluslararası alanda gerek ikili bazda, gerek çok taraflı işbirliği amacıyla ilişkilerimizi geliştirmenin çabası içinde olacağız. İsrail ve Rusya ile yeni başlattığımız dönemin hayırlı olmasını temenni ediyorum.

        * Bize dost olarak yaklaşan herkesin en büyük dostu olacağız. Bize husubet besleyenler için her türlü tedbiri alacağız. Yeni Türkiye'nin inşasının önünde kimse duramayacaktır. 2023 hedeflerimize ulaşmamızı kimse engellemeyecektir.

        * 2053 ve 2071 vizyonumuzun hayata geçirilmesine kimse mâni olamayacaktır. Siz göreceksiniz ben göremeyeceğim. Biz tarlaya tohumları ekiyoruz. İnşallah sizler hasada duracaksınız.

        * Sizden bir şey istiyorum. Gençler; bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

        * Birbirimizi de Allah için seveceğiz. Şimdi müjdemizde önce yüklenici firmalara teşekkür ediyorum. İnşallah Osmangazi Köprüsü bayram sonuna kadar ücretsiz olarak halkımızın hizmetinde olacaktır. Ve ben girişimci firmalarımızın bu jestini aynı zamanda bu köprümüzün sadakası olarak hayırlı olacak diyorum. Şimdiden Osmangazi Köprüsü, Orhangazi'ye doğru gittiğinizde sağa bakıyorsunuz yemyeşil, sola bakıyorsunuz yemyeşil. Bu güzellikleri bizlere lütfeden Allah'ımıza hamdolsun.

        * Tüm mesaisini buralarda farklı bir şekilde sarf edenlere yine milletim adına, şahsım adına teşekkür ediyorum. yüklenici firmalarımıza teşekkür ediyorum. Osmangazi Köprüsü millete, tüm insanlığa hayırlı olsun ve sizlere şükranlarımı sunuyorum, yeni eserlerde bir arada olmak üzere Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum.

        Öncesinde konuşan Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından notlar;

        * Bu muhteşem açılışı katılımlarıyla şenlendiren değerli kardeşlerim, hoşgeldiniz. Osmangazi hayırlı uğurlu olsun.

        * Proje; İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa ve İzmir illerini ihya edecek. Seyahati eziyetten keyfe dönüştürecek.

        * İzmir'e İstanbul'dan gidiş 8 saati aşıyordu. İnşallah köprü ve otoyolla birlikte 3 saatin altına inecek. İşte medeniyet bu.

        * Bildiğiniz gibi 2013'te Marmaray'ı açtık. Marmaray bir dünya projesi. Bugüne kadar tam 145 milyon İstanbullu kullandı. Şimdi ağustos ve aralık aylarında 2 büyük projenin açılışını gerçekleştireceğiz.

        * Bütün bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nde bir ve beraber olarak kardeşçe yaşama azmindeki 79 milyon vatandaşımızın mutluluğu için yapılıyor.

        * Ağustosta aralıkta yeni güzel projelerin açılışında yine hep beraber olacağız. Sayın Cumhurbaşkanım şunu ifade etmek istiyorum, Türkiye'nin barışına huzuruna göz dikenler, terörle ülkemizi yıldırmaya çalışanlar şunu bilmeli ki Türkiye 79 milyon milletiyle dimdik ayaktadır, ay yıldızlı bayrağının altında hür yaşayacaktır.

        * Teröre pabuç bırakacak değiliz. Bu ülkeye göz dikenler er geç hesabını verecek. Otoyol A.Ş'nin bütün paydaşlarını ve yüklenici firmayı tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımızın size bir müjdesi olacak, sıkı durun.

        Öncesinde konuşan Bakan Arslan'ın konuşmasından notlar;

        * Osmangazi Köprüsü Türkiye'nin dışından da Recep Tayyip Erdoğan'ı, Binali Yıldırım'ı, Türkiye Cumhuriyeti'ni umut olarak görenlerin gurur projesidir.

        * Artık Bolu Tüneli gibi 14 yıl değil, birkaç yıl konuşuluyor. Biz bunun gibi birçok projeyi hizmete sunacağız, kimsenin şüphesi olmasın.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa