Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak 1915 Çanakkale Köprüsü için yarın temel atma töreni düzenlenecek - Emlak Haberleri
        • 1

          Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Asya ile Avrupa arasında önemli bir köprü konumunda bulunduğunu belirterek, "Sadece Asya ile Avrupa değil, Balkanlar, Ortadoğu, Kafkaslar... Önemli bir coğrafyada 3 kıtayı birbirine bağlıyor.

        • 2

          Dolayısıyla bu coğrafi konumun hakkını vermek adına ulaştırma projelerinin kesintisiz bir şekilde tamamlanması ve bunların da birbirini tamamlaması gerektiği tezini ortaya koyuyoruz. Bu tezden hareketle projeleri programlıyoruz, yapıyoruz ve hizmete sunuyoruz." diye konuştu.

        • 3

          Arslan, köprünün ayrıca bölgedeki yatırımlardan kaynaklı ham madde sevkiyatının hızlandırılması adına da önemli olduğunu vurguladı.

        • 4

          "1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ GÜNEY KORE İLE İLİŞKİLERİN PİK NOKTASI"

          Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü dolayısıyla iş birliğinin bulunduğu Güney Kore ile ilişkilerde 1915 Çanakkale Köprüsü'nün pik noktası olduğunu dile getiren Arslan, "Çünkü dünyanın rekorlarını içeren çok önemli bir yerde, çok önemli bir projeyi yapıyoruz. İstiklal mücadelemizin sembolü olan Çanakkale'de, ecdadın da ruhunu yad edecek şekilde çok önemli projeyi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

        • 5

          "Türkiye'nin ekonomisi kötü gidiyor" algısı yaratmaya çalışanlara inat, kamu-özel iş birliğiyle yapılan söz konusu projenin hayata geçirilmesinin önemli olduğuna dikkati çeken Arslan, projenin, 2023 ve devamındaki hedefleri yerine getirmede önemli bir mihenk taşı olduğunu belirtti.

        • 6

          Güney Kore ile ilişkilerin 60. yıl dönümünün kutlandığını belirten Arslan, 2017'nin Güney Kore yılı ilan edildiğini, bu konuda iki ülkenin de birçok çalışma yapacağını kaydetti.

        • 7

          Ulaştırma alanında yapılan iş birlikleri çerçevesinde, Güney Kore'ye gittiklerinde Türklerin çok sevildiğini gördüklerine işaret eden Arslan, Güney Kore gibi kalkınma hamlesini tamamlayan bir ülke ile yapılan iş birliğinin, Türkiye'nin hangi ligde mücadele ettiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

        • 8

          Ayak açıklığı bakımından 'dünyanın en uzun köprüsü' unvanını alacak 1915 Çanakkale Köprüsü için imzalar atıldı.

        • 9

          Dev projeyle ilgili temel atma töreni öncesinde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Güney Kore Arazi Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang’ın katılımıyla imza töreni düzenlendi.

        • 10

          İmzanın ardından , uzunluğu 352 kilometre olması planlanan Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Gelibolu-Balıkesir-Savaştepe Otoyolu’nun ilk etapta Malkara-Gelibolu-1915 Çanakkale Köprüsü ve Çanakkale bağlantısını sağlayacak 100 kilometrelik Malkara-Çanakkale kesimi için temel atma töreni düzenlenecek.

        • 11

          Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, imza töreninde yaptığı konuşmada, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün nihai işlemi olan teklif veren 4 şirketten oluşan görevli şirketin kurulması ve bu şirketle sözleşmenin imzalanması aşamasına gelinmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

        • 12

          Sözleşmenin imzalanmasının ardından 18 Mart'ta, 1915 Çanakkale Köprüsünün temelinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla atılacağını anımsatan Arslan, şöyle konuştu:

        • 13

          "Bu köprü neden önemli? Birincisi Avrupa'yı Asya'ya dördüncü kere kıta aşan bir proje ile bağlamış olması hasebiyle çok önemli. Ancak deniz altından Marmaray ve Avrasya'yı da düşünürseniz biz, altıncı kere kıta aşan bir proje yapmış olacağız ki herhalde Türkiye dışında başka bir ülkeye nasip olmaz. Köprü ile Malkara'ya kadar 101 kilometre otoyol da yapmış oluyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü artı bağlantı otoyolları, Osmangazi Köprüsü artı bağlantı otoyolları ve 1915 Çanakkale Köprüsü artı bağlantı otoyollarıyla Marmara Denizi etrafında bir ring oluşturacağız. Bu ring de tüm bu coğrafyanın, ülkemizin çok önemli bir nüfusunun ve ticaretin çok önemli kısmının, sanayinin, endüstrinin çok önemli bir kısmının gerçekleştiği bu coğrafyada hem yaşayanların hayatını kolaylaştıracak hem de bu coğrafyadaki sanayinin, ekonominin daha da büyümesini sağlayacak."

        • 14
        • 15

          Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dev projeyle ilgili temel atma töreni öncesinde, Güney Kore Arazi Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang'ın katılımıyla imza töreni düzenleneceğini belirtti.

        • 16

          Arslan, uzunluğu 352 kilometre olması planlanan Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Gelibolu-Balıkesir-Savaştepe Otoyolu'nun ilk etapta Malkara-Gelibolu-1915 Çanakkale Köprüsü ve Çanakkale bağlantısını sağlayacak 100 kilometrelik Malkara-Çanakkale kesimi için temel atma töreni düzenleneceğini söyledi.

        • 17

          Bakan Arslan, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünde gerçekleştirilecek temel atma töreninin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın teşrifleriyle yapılacağını bildirdi.

        • 18

          Arslan, açıklığı bakımından dünyanın en uzun köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü için yarın Güney Kore Arazi Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang'ın katılımıyla imza töreni düzenlenecek." diye konuştu.

        • 19

          Köprünün, Anadolu yakasındaki Lapseki'nin Şekerkaya ile Avrupa tarafındaki Gelibolu'nun Sütlüce mevkisi arasına yapılacağını dile getiren Arslan, köprünün Trakya'dan Ege ve Akdeniz'e uzanan taşımacılık hattında Çanakkale'yi, Marmara Bölgesi'nde vazgeçilmez bir konuma taşıyacağına dikkati çekti.

        • 20

          "Dünya çapında bir proje" olarak nitelendirilen, 3 geliş ve 3 gidiş olmak üzere toplam 6 şeritten oluşacak köprünün Çanakkale'de ekonomik ve sosyal yaşamı olumlu yönde etkileyeceğini ve başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi'nin ticaretini geliştireceğini, bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğini vurgulayan Arslan, 26 Ocak'ta ihalesi sonuçlanan köprünün, Çanakkale Boğazı'nın ilk, Marmara Bölgesi'nin de 5. asma köprüsü olacağını bildirdi.

        • 21

          1915 Çanakkale Köprüsü'nün 18 Mart'ta yapılacak temel atma töreni için Lapseki tarafında süren hazırlıklar büyük bir hızla devam ediyor

        • 22

          Şekerkaya mevkiindeki tören alanın önümüzdeki günlerde tamamlanması beklenirken, Gelibolu tarafında henüz bir çalışma yok.

        • 23

          Cumhuriyetin 100'üncü yılı olan 2023'te açılması planlanan köprü, dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Bölgede aralıksız çalışan iş makineleri temel atma törenin yapılacağı alanı düzleştiriyor.

        • 24

          Törene katılımın yüksek olması beklenirken, bu nedenle oldukça büyük bir alanda çalışmalar sürüyor. Yapılacak köprünün Gelibolu , Sütlüce köyü mevkii tarafında ise henüz bir çalışma yok.

        • 25

          Bölge bakir görünümünü henüz korurken, bölge halkı da köprünün ayaklarının nerede olacağı konusunda meraklı bekleyişini sürdürüyor.

        • 26

          GEÇİŞ ÜCRETİ 15 EURO ARTI KDV OLACAK

          Çanakkale Köprüsü, 2 bin 23 metre orta açıklıkla dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.

        • 27

          Köprü tabliyeleri 36 metre genişlikte ve 5 metre yükseklikte planlanıyor. Köprünün toplam boyu ise 3 bin 869 metre olacak. Köprü üzerinde 2x3 taşıt şeridi bulunacak.

        • 28

          Lapseki Yaklaşım viyadüğü 650 metre, Gelibolu yaklaşım viyadüğü ise 900 metre uzunluğunda olacak.

        • 29

          Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü dahil) kesimi, yap-işlet-devret modeli kapsamında ihale edildi. Köprünün Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olan 2023 yılında açılması planlanıyor.

        • 30

          Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü dahil) kesimi, yap-işlet-devret modeli kapsamında ihale edildi.

          Köprünün Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olan 2023 yılında açılması planlanıyor.

          Köprüden geçiş ücretinin ise otomobiller için 15 Euro artı KDV olması planlanıyor.

        • 31

          PROJENİN GÖRSELLERİ İLK KEZ PAYLAŞILDI

          Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, dünyanın en büyük köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün görsellerini İlk kez TRT haberde katıldığı bir programda açıkladı.

        • 32

          Böylece temeli 18 Mart Deniz Zaferi'nin yıldönümünde atılacak dev projenin görselleri ilk kez kamuoyuyla paylaşılmış oldu.

        • 33

          İŞTE DEV PROJENİN ÖZELLİKLERİ:

        • 34

          -2 bin 23 metrelik ayak açıklığıyla dünyanın en uzun asma köprüsü olma özelliğini taşıyor.

          -Köprü, 3 geliş ve 3 gidiş olmak üzere 6 şeritten oluşacak.

          -İstanbul'u, Çanakkale ve Ege'ye bağlayacak

        • 35

          Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü projesi için Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli kapsamında ihale açıldı.

        • 36

          Kapalı teklif usulü ile ihale edilecek Çanakkale 1915 Köprüsü'nün ihale dosyası satış bedeli 100 bin TL, geçici teminat tutarı 100 milyon TL olarak belirlendi. Başbakan Binali Yıldırım yaptığı konuşmada Çanakkale 1915 Köprüsü'nün 2023'te tamamlanacağını Türk şirketlerin yanı sıra Japon, Koreli ve Çinli şirketlerin de yapım aşaması için talepte bulunduklarını ifade etmişti

        • 37

          Köprünün 18 Mart 2017'de temel atma töreninin gerçekleştirileceğini ifade eden Başbakan Yıldırım geçiş ücretinin de 15 Euro+KDV olacağını belirtti. Çanakkale 1915 Köprüsü'nün güzergahı olan ve İstanbul'dan ulaşımı kolaylaştıracak Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe 1. ve 2. kesim otoyol projesi için 29 Eylül'de İDK toplantısı gerçekleştirilecek.

        • 38

          9.843.000.000 TL proje bedeline sahip otoyol projesi kapsamında Silivri, Tekirdağ, Marmara Ereğlisi, Çorlu, Süleymanpaşa, Malkara, Çanakkale Gelibolu, Lapseki, Çan, Yenice ve Balıkesir Balya ile Merkez yer alıyor.

        • 39

          Kınalı – Tekirdağ – Çanakkale – Savaştepe Otoyolu, 2023 yılı hedef otoyol projelerinden biri olup, İstanbul’u Çanakkale’ye ve sonrasında Kuzey Ege’ye bağlayacak oldukça önemli bir proje konumunda.

        • 40

          Proje, özellikle Ege, İç Anadolu’nun batısı, Adana – Konya aksı ve Batı Akdeniz Bölgeleri ile Trakya/Avrupa arasındaki yolculuklar/taşımalar için, İstanbul Boğaz Geçişi’ne yeni bir alternatif oluşturacak.

        • 41

          Çanakkale Boğazı Köprüsü, Çanakkale boğazının kuzey kesiminde Sütlüce Suluca arasında Avrupa ve Asya yakalarını birbirine bağlacayacak bir asma köprü olacak. Köprü her iki yakada da, köprü ile birlikte Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak otoyollar ile Avrupa yakasında Kınalı, Asya yakasında Balıkesir’de mevcut otoyol ağına bağlanacak.

        • 42

          Kınalı – Çanakkale – Balıkesir Otoyolu koridoru, mevcut O-3 (TEM) İstanbul – Edirne Otoyolu’nun Kınalı-1 Kavşağı bölgesinden başlıyor. Daha sonra, Marmara Ereğlisi ve Çorlu yerleşmelerinin arasından geçerek batıya doğru ilerleyen koridor, Tekirdağ il merkezinin kuzeyinden devam etmekte, Malkara yerleşmesinin güneyinden, Şarköy yerleşmesinin ise kuzeyinden geçtikten sonra güneybatıya yönelerek Evreşe yerleşmesinin doğusundan Gelibolu Yarımadası’na ulaşmakta.

        • 43

          Gelibolu yerleşmesinin kuzeyinden geçerek ilerleyen otoyol, Sütlüce-Şekerkaya mevkileri arasında planlanan Çanakkale Boğazı Köprüsü’ne ulaşıyor. Boğaz köprüsünden sonra güzergâh Lapseki yerleşmesinin güneyinden geçerek güneydoğuya yönelmekte ve Çan yerleşmesine ulaşıyor.

        • 44

          Çan yerleşmesinin güneyinden geçen otoyol sonrasında Yenice yerleşmesinin kuzeyine yönelmekte ve ilçenin kuzeyinden geçiyor. Yenice yerleşmesinden sonra bir miktar güneydoğuya yönelen güzergâh Balya yerleşmesine ulaşıyor. Balya yerleşmesinin güneyinden geçen otoyol sonrasında Balıkesir yerleşmesine yönelmekte ve Balıkesir ilinin batısında Gebze – İzmir otoyoluna bağlanıyor.

        • 45

          Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün ankrajlar arası toplam uzunluğu 4023 metre, Orta açıklık 2023 metre, yan açıklıklar ise 1000’er m. olarak planlanmaktadır. Bu özellikleri ile köprü dünyanın en büyük açıklıklı köprüsü olacak. Köprü 2x3 şeritlik karayolunu taşıyacaktır. Tabliyenin her iki tarafında bakım onarım amacıyla kullanılacak yürüme yolları olacak. Köprü tabliyesi yaklaşık 36 metre genişlikle ve 5 metre yükseklikte planlanıyor. Çanakkale Boğaz Köprüsü için yapı tasarım ömrü 100 yıl olacak.

        • 46

          Proje içerisinde Gelibolu – Lapseki arasında konumlanacak olan asma köprünün ön tasarım/taslak özellikleri;
          Çanakkale Boğazı Genişliği : 3900 metre
          Toplam Köprü Boyu : 3869 metre
          Orta açıklık : 2023metre
          Kenar açıklıklar : 2 x 800metre (Ankrajlar Denizde olursa)
          Kenar açıklıklar : 2 x 1000metre (Ankrajlar Karada olursa)
          Köprü Tipi : Çelik Asma
          Gelibolu Yaklaşım Viyadüğü : 900 metre
          Lapseki Yaklaşım Viyadüğü : 650 metre
          Şerit sayısı : 2x3 Otoyol Şeridi

        • 47

          Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu; T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2023 yılında hedeflenen otoyol projeleri kapsamında projelendirilmekte olup, toplam otoyol uzunluğu 324,415 kilometre olarak belirlendi.

        • 48

          1. Kesim otoyol toplam uzunluğu Km: 277+599 olup;
          - İstanbul İli, Silivri İlçesi,
          - Tekirdağ İli, Marmara Ereğlisi, Çorlu, Süleymanpaşa ve Malkara İlçesi
          - Çanakale İli, Gelibolu, Lâpseki, Çan, ve Yenice İlçesi
          - Balıkesir İli, Balya ve Merkez İlçesi sınırlarından geçmekte.

        • 49

          2. Kesim otoyol ise esasen sadece boğaz kesimi ve bağlantı yolları olup, toplam uzunluğu Km:46+816 olup; Çanakkale ili, Gelibolu ve Lapseki ilçelerinden geçmektedir. 1. ve 2. kesim olarak incelenen proje güzergahı bir bütün olup toplam otoyol uzunluğu Km: 324+415 olarak belirlendi.

        • 50

          Yapılacak 1.ve 2. kesim otoyol, yap-işlet-devret modeli kapsamında yapılacak. Proje güzergahı 3 gidiş-3 geliş olmak üzere toplam 6 şerit olarak planlanıyor.

        • 51

          Proje güzergahı;
          - İstanbul ili sınırlarındaki toplam proje uzunluğu: Km: 18+454
          - Tekirdağ ili sınırlarındaki toplam proje uzunluğu: Km: 105+942
          - Çanakkale ili sınırlarındaki toplam proje uzunluğu: Km:170+419
          - Balıkesir ili sınırlarındaki toplam proje uzunluğu: Km: 29+600

        • 52

          Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu, Kınalı-Çanakkale Arası Kesimi Otoyolu 2023 yılı hedefi projelerinden biri olup, gerçekleşmesi durumunda, İstanbul’u Çanakkale’ye ve sonrasında Kuzey Ege’ye bağlayacak oldukça önemli bir proje konumunda.

        • 53

          Bilindiği gibi İstanbul hem nüfus, hem de ekonomi bakımından Türkiye’nin en büyük şehri olduğundan, İstanbul’un ülkemizin tarım ve sonrasındaki sanayi bölgelerine otoyolla bağlanması, hem İstanbul’a, hem de bağlandığı şehirlere büyük değer katacak ve sosyo-ekonomik katkılarda bulunacak.

        • 54

          Proje konusu otoyolun, 2023 yılında işletmeye açılması öngörülmekte olup, ekonomik ömür yılı 2063 (41 yıl) olup standart bakım, onarım, işletmesi yapılacak. Proje kapsamında yatırım maliyetleri içerisindeki kredi ve özkaynak oranı öngörülürken, kamulaştırma dışında kalan yatırım giderlerinin yüzde 20'sinin özkaynak, geri kalan yüzde 80'inin de kredi ile karşılanacağı öngörüldü.

        • 55

          Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu Çanakkale 1915 Köprüsü projesine ne zaman başlanacağını Başbakan Yıldırım açıklamıştı.

        • 56

          Başbakan Binali Yıldırım, "Çanakkale'ye de inşallah Çanakkale 1915 Köprüsü'nü yapacağız. Önümüzdeki yıl 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma yıl dönümünde, inşallah ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz." ifadesinde bulunmuştu.

        • 57

          Daha önceden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yeni bir adım daha atarak Çanakkale'ye köprü yapacaklarını söylemişti.

        • 58

          Erdoğan, "Dünyaya bir mesaj daha vereceğiz. Yeni bir adım daha geliyor inşallah. Çanakkale köprüsünün de inşallah hazırlıkları yapılıyor." demişti.

        • 59

          Çanakkale Boğaz Köprüsü bölgedeki konut ve arsaların daha tamamlanmadan değerini artırmaya başladı. Lapseki ilçesi Şekerkaya mevkii ile Gelibolu ilçesi Sütlüce mevkii arasında yapılacak köprü tamamlandığında dünyanın en uzun asma köprülerinden biri olacak.

        • 60

          Çanakkale Köprüsü'nün yapılacağı boğazın genişliği 3 bin 600 metre, 800'er metre de kara tarafından içeriye girilecek. 3 bin 23 metre asma bölümü olacak. Söz konusu köprünün uzunluğu 2 bin 23 metre olacak. Köprünün dünyanın en uzun köprüsü olan Hyogo’daki Akashi Boğazı Köprüsünü ( Akashi Kaikyo Bridge – 1991 ) geride bırakması bekleniyor.

        • 61

          30 Mart 2015 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na resmi başvuru yapılmıştı. Çanakkale Boğaz Köprüsü 2 kesimden meydana gelecek. 1. kesim kısmı İstanbul Silivri İlçesi, Tekirdağ Marmara Ereğlisi, Çorlu, Süleymanpaşa, Malkara ilçeleri, Çanakale Gelibolu, Lâpseki, Çan, Yenice İlçeleri, Balıkesir Balya ve Merkez İlçelerinden geçecek. Toplam 277,599 kilometre olacak.

        • 62

          2. kesim ise Çanakkale Gelibolu ve Lapseki ilçelerinden geçecek. Söz konusu ikinci kesim olarak belirlenen kısım sadece boğaz kesimi ve bağlantı yollarından meydana gelecek. Toplam 46,816 kilometre olacak.

        • 63

          Yapılacak 1.ve 2. kesim otoyolu, yap-işlet-devret modeli kapsamında olacak. Proje güzergahı 3 gidiş-3 geliş olmak üzere toplam 6 şerit olarak planlandı.

        • 64

          2016 yılının il aylarında ihalesinin yapılması planlanan köprü dünyanın en uzun köprüsü olması planlanıyor. Köprünün tamamlanmasıyla ulaşımın da rahatlaması planlanıyor.

        • 65

          KÖPRÜ PROJESİYLE DEĞERLENECEK BÖLGELER;

        • 66

          Çanakkale Boğaz Köprüsü özellikle Gelibolu ve Lapseki bölgesinde heyecan yarattı. Yapılacak olan köprü ile Bozcaada’ya geliş süreleri de epeyce kısalmış olacak.

        • 67

          20 kavşak ya da istasyon olacak şekilde tasarlanan Çanakkale Boğaz Köprüsü ile Lapseki ve çevresindeki köylerde son dönemde yoğun bir hareketlilik var.

        • 68

          Bölge arazi yatırımı yapanların yoğun ilgisi ile karşı karşıya, adeta markaja alınmış durumda. Avrupa yakasındaki ayaklarının kurulacağı Gelibolu ise gayrimenkul yatırımcıları açısından adeta altın çağını yaşıyor. İlçenin Bolayır ve Sütlüce köyleri de markaj altına alınan bölgeler arasında.

        • 69

          Şekerkaya mevkiine en yakın köylerden bir diğeri de Gökköy. Köy, Şekerkaya'ya yaklaşık 5, Çanakkale Lapseki duble yoluna ise 4 kilometre mesafede. Çanakkale Boğazı'na hakim bir tepede yer alan Gökköy, manzarasından dolayı özellikle arsa yatırımcıları tarafından yoğun talep görüyor.

        • 70

          ÇANAKKALE BOĞAZ KÖPRÜSÜ'NÜN ARSA VE KONUT FİYATLARINA YANSIMASI NASIL OLACAK?

        • 71

          ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay'ın açıklamasına göre; "Yakın bir gelecekte solda Çanakkale Köprüsü ve sağda İzmit Körfezi Geçişi ile İstanbul ve İzmir birbirine iki önemli hatla bağlanacak. Bu iki hattın içinde kalan bölgede, cazibe merkezi olma potansiyeli en yüksek kentlerin başında şüphesiz ki Çanakkale geliyor."

        • 72

          Gelibolu Emlak Danışmanları Derneği'nden Erol Kuyucu'nun verdiği bilgilere göre ise; "Arsaların değeri mutlaka artar. Fakat 100.000'lik planlar üzerine çalışmalar yapıldığını biliyorum. Bu bölgede yaşayan veya arazisi olanlar yeteri kadar bilgi sahibi değil. Vatandaş bilgilendirilmeli diye düşünüyorum."

        • 73

          Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun'un Çanakkale Boğaz Köprüsü hakkında şu açıklamalarda bulundu: Gelibolu ile Lapseki’yi birbirine bağlayacak olan köprü bölgedeki hareketliliği artıracak ve özellikle arazi fiyatlarını yükseltecek. 1 Kasım seçimleri sonrasında güven oyunun net şekilde tazelenmesi, gözleri özellikle Çanakkale bölgesine çevirdi.

        • 74

          Zira bölgede inşa edilecek olan köprü ile Çanakkale’ye yapılacak yatırımların kesintisiz olacak ve bölgenin bambaşka bir çehreye kavuşacağı kesinleşti. Japon IHI-ITOCHU firmalarının konsorsiyumu ile gerçekleştirilecek olan köprü dünyanın en uzun asma köprülerinden biri olacak.

        • 75

          Bölgede arsa-arazi fiyatlarındaki hareketliliğin yılsonuna kadar maksimum değeri bulması bekleniyor. Öyle ki, bazı köy bölgeler, köprüye yakınlığın avantajını kullanarak önceki değerlerini 5 katına kadar çıkarabiliyor.

        • 76

          Bu bölgelerin başında Lapseki Merkez ve Çardak Beldesi geliyor. Zira köprünün en önemli fonksiyonu Çanakkale Merkez ile Lapseki arasını çok yakınlaştıracak olması. Lapseki Merkezde yaz başında metrekaresi 250 TL’den alıcı bulan arsa-arazi fiyatları bu dönem 450 TL’ye kadar çıkıyor.

        • 77

          Köprüye çok yakın olan Çardak’ta ise metrekaresi 8 TL olan fiyatlar bu dönem 19 TL’ye kadar çıktı. Gelibolu tarafında en çok pirim yapan yerler Koruköy ve Burhanlı oldu.

        • 78

          Burhanlı’da metrekare fiyatı son 5 (beş) ayda iki katına çıktı ve 30 TL’ye ulaştı. Koruköy’de ise 4.500 TL’ye ulaşan metrekare fiyatları 60-65 TL aralığında alıcı buluyor.

        • 79

          PROJENİN HANGİ İLDE NE KADAR SINIRI VAR?

        • 80

          Köprünün İstanbul'daki sınırları toplam 18+454 kilometre,

        • 81

          Köprünün Çanakkale'deki sınırları toplam 170+419 kilometre,

        • 82

          Köprünün Tekirdağ'daki sınırları toplam 105+942 kilometre,

        • 83

          Köprünün Balıkesir'deki sınırları toplam 29+600 kilometre.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa