Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yunanistan'da kriz sonrası çoğu iş yeri TL ile alışveriş yapıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Yunanistan’da sermaye kontrolüne gidilerek bankaların kapatılmasıyla birlikte nakit sıkıntısı git gide artıyor. Bunun çaresi olarak çoğu Yunan iş yeri, Bulgar levasını ve Türk lirasını kabul etmeye başladı.

        Fortune Türkiye'nin haberine göre, bankaların 28 Haziran’dan bu yana kapalı olması turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri zor duruma soktu. Yunanistan Turizm Konfederasyonu’nun açıklamasına göre, son dakika rezervasyonlarının geçen yıla göre yüzde 30 ile 40 arasında düştü. Bu düşüşün önüne geçebilmek için Yunanistan çareyi komşularının paralarını kullanmakta buldu.

        Yunanistan’da süpermarket sahibi olan Athanasos Kritsinis, “Bulgar levasını kullanmakta ne gibi bir sakınca olabilir ki, leva daha stabil ve bu yöntem illegal değil. O yüzden kabul etmemek için nedenimiz yok” dedi.Öte yandan, Yunanistan Bankalar Birliği, bankaların 13 Temmuz'a kadar kapalı olacağını duyurdu. Birlik daha önce bankaların 9 Temmuz'da açılacağını bildirmesine rağmen, yaptığı açıklama ile bu süreyi 13 Temmuz'a kadar uzattı.

        Birlik, para çekme makinelerinden çekilecek günlük para limitinin de 60 euro olarak devam ettiğini açıkladı. İşsiz olanlar ve emeklilerin ilave olarak 120 euro çekebilecekleri bildirildi. Bu karar yabancı emekli fonlarından emekli olanları kapsamıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa