Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar ne kadar? Dolar kaç TL? İşte dolar fiyatları! - Döviz Haberleri

        Dolar/TL dün, 3,6382 seviyelerine kadar gerilemesinin ardından, ABD'de açıklanan enflasyon ve perakende satışlar verisinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle yükselişe geçti ve 3,70'in üzerini test etti. Küresel piyasalarda devam eden risk iştahı ile bu seviyelerde tutunamayan dolar/TL, günü 3,6579 seviyesinden tamamladı.

        Bugüne yükselişle başlayan dolar/TL, saat 09.50 itibarıyla yüzde 0,40 artışla 3,6740 seviyesinden alıcı buluyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,51 değer kazancı ile 3,9000, sterlin/TL ise yüzde 0,52 yükselişle 4,5820 seviyelerinden işlem görüyor.

        Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın dün ABD Temsilciler Meclisinde yaptığı sunumun, yatırımcılar tarafından "şahin" olarak algılandığını belirterek, Fed üyesi Eric Rosengren'ın "bu yıl en az üç kez veya biraz daha fazla faiz artırmanın uygun olacağını düşünüyorum." ifadelerinin bu yıla ilişkin faiz artırım beklentilerini artırdığını kaydetti.

        REKLAM

        ABD'de açıklanacak konut başlangıçları verisi ile Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantı tutanaklarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını dile getiren analistler, dolar/TL'de 3,65 seviyesinin destek olarak önce çıktığını, 3,70'in ise direnç konumunda olduğunu ifade etti.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU? BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ İŞTE ALTIN FİYATLARI
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa