Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar ne kadar oldu? 14 Şubat 2017 Dolar fiyatları! - Döviz Haberleri

        Dolarda düşüş bugün de sürüyor.Gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik artan risk iştahı ve Merkez Bankası'nın para politikası bileşimindeki sıkı duruşunu devam ettirmesi ile dolar bugün 3.64 TL'nin de altına indi. Euro ise 3.8614 TL'ye kadar geriledi.Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 3,6790 lira, euronun satış fiyatı ise 3,9080 lira olmuştu.

        11 Ocak'ta 3.9421 TL'yi gören dolarda yaşanan 1 aylık kayıp yüzde 7.42'ye ulaştı.

        PiyasalarFed Başkanı Janet Yellen'ın Kongre'de yapacağı konuşmayı yakından takip edecek.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        Yatırımcılar, Yellen tarafından yapılacak konuşmada merkez bankasının faiz konusunda verebileceği herhangi yeni bir ipucuna bakacaklar. Ocak ayında açıklanan istihdam raporunun ücret artışlarında sınırlı bir yükseliş göstermesinin ardından Fed'in Mart ayında bir faiz artışına gitmesine çok fazla ihtimal verilmiyor.

        Küresel piyasalardaki pozitif havaya katkı yapan gelişmelerden bir tanesi de Çin'de tüketici ve üretici fiyatlarının arttığını ve dolayısıyla küresel bazda da deflasyon tehlikesinin azaldığını gösteren veriler oldu.

        DNG Danışmanlık'tan Fatih Keresteci, "Merkez Bankası'nın faiz artırımı sonrasında algıda da bir miktar toparlanma olunca Türkiye'nin yeni kredi notu kategorisi olan yüksek risk sınıfındaki yatırımcı sınıfının yatırıma geldiğini gözlemliyoruz. Bu da TL ve TL cinsi yatırım araçlarında düzeltme hareketine neden oluyor. Son günlerde TL'deki olumlu ayrışmanın arkasında ABD ile ilişkilerde yakınlaşma, Varlık Fonu'nu stabilizatör rolünü kullanabileceği beklentisi ve bunların sonucunda yaşanan fon girişleri" dedi.

        Merkez Bankası'nın likidite adımlarının ardından bankanın uyguladığı son faizi gösteren ortalama fonlama maliyeti yüzde 10.37 ile 2012 yılının Mayıs sonundan bu yana en yüksek seviyelerde kalmaya devam ediyor.

        Yurtiçi tahvil-bono piyasasında ise 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilin ortalama bileşik faizi dün spot kapanışta yüzde 10.94 valörde son işlemde yüzde 10.93 seviyesindeydi. Öte yandan 11 Temmuz 2018 itfalı iki yıllık gösterge tahvilde bileşik faiz dün spot kapanışta ortalama yüzde 11.41 valörde son işlemde yüzde 11.38 seviyesindeydi.

        BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ

        BORSA YÜKSELİŞLE BAŞLADI SONRA DÜŞTÜ

        Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,31 yükselişle 88.848,52 puandan başladı. Gün ortası yaklaşırken gelen kar satışlarıyla endeks dünkü kapanışının yüzde 0.7 altına indi.

        Dün, güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, özellikle banka pay piyasalarında yoğunlaşan alışlarla gün içinde 88.814,01 puana kadar yükseldi. Türk lirası varlıkların değerlenmesine paralel kazanımlarını koruyan endeks, günü yüzde 1,26 artışla 88.578,31 puandan tamamladı.

        REKLAM
        İŞTE ALTIN FİYATLARI
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa