Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar ne kadar oldu? 05.02.2016 - Döviz Haberleri

        ABD parası, ortalama saatlik kazançların yüzde 0.5 artış kaydederek yüzde 0.3'lük beklentiyi aşması ardından tırmandı. İşsizlik oranı, işgücündeki artışın 151,000 ile sınırlı kalmasına karşın, yüzde 4.9'a düşerek sekiz yılın düşük seviyesine geriledi. Bloomebrg anketine katılşan ekonomistlerin işgücüne ilişkin tahmini 190,000 artış olacağı yönünde idi.

        “ABD doları, ortalama saatlik ücret artışına ve işsizlik oranındaki düşüş nedeniyle ani bir tepki veriyor. İki veride, Fed beklentileri göz önünde bulundurulduğunda piyasanın, önceki verilere göre bir miktar iyileşmiş olduğunu gösteriyor” dedi.

        Dolar, geçtiğimiz iki yıl boyunca ekonominin iyileşmesiyle Fed'in para politikasını sıkılaştıracağına ilişkin spekülasyon ile yükseldi. Doların 2016 kazançları, küresel büyümeye ilişkin endişelerin volatiliteyi ve finansal piyasalar boyunca satış dalgasını tetiklemesiyle azaldı.

        Bloomberg Dolar Spot Endeksi, New York saatiyle 08:45'te yüzde 0.4 yükseliş gösterdi.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        BORSA İSTANBUL'DA YATAY SEYİR

        Fed'in bu yıl faiz artırmayacağı beklentisinin dolarda yarattığı değer kaybının da etkisiyle risk iştahı artarken,Borsa İstanbul saat 11.50 itibarıyla yüzde 0.15 ile dünkü kapanışının hafif üzerinde bulunuyor.

        Asya borsaları bugün açıklanacak ve Fed'in para politikası görünümü hakkında fikir verecek ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde karmaşık bir seyir izlerken, dolar dünkü değer kaybının ardından istikrar kazanmaya çalışıyor. Shanghai bileşik endeksi yüzde 0.2 gerilerken, Güney Kore borsası yüzde yüzde 0.1 artıda, Avustralya borsası ise yüzde 0.1 ekside bulunuyor.

        Bölgenin en kötü performans gösteren endeksleri arasında yer alan Japonya'nın Nikkei endeksi ise .N225 yüzde 1.2 ekside kapandı. Hong Kong, Malezya ve Singapur borsaları ise yükselen Asya borsaları arasında yer alıyor.

        BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ İŞTE ALTIN FİYATLARI
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa