Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Yiğit Bulut: 'FED faiz artışı olumlu yansıyacak' - Döviz Haberleri

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışı kararının beklenen bir gelişme olduğunu, piyasalarda olumlu bir adım olacak algılanacağını belirterek, Türkiye'de faiz indirimi için fırsat kollamakta yarar gördüğünü söyledi.

        Bulut Fed kararının ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Fed'in faiz kararı piyasa fiyatlaması içinde olan ve beklenen bir gelişmeydi... İlk tepkiyi yurtdışında dolar/TL kotasyonlarında gördük; kur 2.92'den işlem görüyor. Türkiye'de faiz artışı söz konusu bile olmadığı gibi faizi indirmek için fırsat kollamakta yarar var" dedi.

        Bulut, yılsonu olması itibariyle önümüzdeki ortalama 60 gün içinde piyasalarda olumlu bir trend görülebileceğini de belirterek, "Bu olumlu havayı bozabilecek tek gelişme Rusya ile denklemin ani bozulmalarıdır. Bunun haricinde Fed'in kararı piyasalarda agresif olmayan olumlu bir adım olarak algılanacaktır. Türkiye'de piyasaların sağlıklı işlemesi için sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman ifade ettiği gibi faizlerin düşmesi sağlanmalıdır" dedi.

        Fed dün yaklaşık 10 yıldır ilk faiz artırım kararını alarak, ABD ekonomisinin 2007-2009 yılları arasındaki finansal krizin yaralarını büyük ölçüde sardığına işaret etti.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu da Fed'in faizleri 25 baz puan artırdığı kararının beklenen bir gelişme olduğunu ve Türkiye piyasalarını olumsuz etkileyen bir tepkinin söz konusu olmadığını söylemişti.

        Fed'in dün TSİ 2100'de açıkladığı karar öncesi 2.95 civarında işlem gören, kararın açıklanmasından birkaç dakika sonra ilk tepki olarak illikit piyasada 2.96'ya yükselen dolar/TL Fed Başkanı Janet Yellen'ın devam eden sıkılaştırmanın kademeli olacağına yönelik mesajlarıyla yönünü tekrar aşağı çevirdi. Dolar/TL dün gece 2.9195'e kadar geriledikten sonra TSİ 0842'de 2.9381/2.9400 seviyesinden işlem gördü.

        REUTERS

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa