Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Dolar ne kadar? 25.07.2016 - Borsa Haberleri

        İstanbul serbest piyasada dolar güne 3,0540 liradan başlayan dolar/TL kuru, piyasaların alıcılı açılmasıyla 3,03'lü seviyelere kadar geriledi. Günün geri kalanında 3,03 - 3,0350 saralığında sabitlenen dolar piyasaların kapandığı dakikalarda 3,0320 liradan el değiştiriyor. Euro ise 3,33 liradan satılıyor.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        BORSA İSTANBUL 74 BİN PUANI AŞTI

        Borsa İstanbul 100 endeksi günü yüzde 3,40 artışla 74 bin 174 puandan kapandı.

        İŞTE ALTIN FİYATLARI

        #link#http://www.haberturk.com/ekonomi/piyasa/1-bist-100-endeksi#BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ

        BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 2.435,59 puan artarken toplam işlem hacmi 3,6 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 3,21, holding endeksi yüzde 3,77 yükseldi. Tüm sektör endeksleri artarken en fazla kazandıran yüzde 9,59 ile "madencilik" oldu.

        Yeni haftaya alış ağırlıklı başlayan Borsa İstanbul'da, düşüş eğilimindeki döviz kurları ve faizlerin desteği ile BIST 100 endeksi 74.362,34 puana kadar çıktı ve analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 74.000 puanın üzerinde dengelendi.

        Analistler, yarın yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) Enflasyon Raporunun, yurt dışında ise çarşamba günü açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı öncesinde piyasaların seyrinin takip edileceğini kaydediyor.

        Teknik açıdan endeksin 75.500 direncinin gündeme gelebileceğini aktaran analistler, olası düşüşlerde ise 72.500 seviyesinin destek konumuna geldiğini dile getiriyor.

        24 ÜLKE ARASINDA TÜRKİYE PİYASASI LİDER OLDU

        Başbakan Binali Yıldırım'ın hükümetin ekonomik büyümeyi desteklemek için on milyarlarca dolar büyüklüğünde bir fon oluşturacağı yönündeki açıklamaları Türkiye varlıklarının değerlenmesindesağladı.

        Türk Lirası, Bloomberg tarafından takip edilen 24 gelişen piyasa parası arasında en fazla değer kazanan para birimi oldu. Borsa İstanbul 100 (BIST 100) Endeksi ise gün ortasındadünyanın en iyi performans gösteren hisse senedi endeksi oldu.

        100 HİSSEDEN 99'U DEĞER KAZANDI

        Gün ortası itibarıyla borsada işlem gören 100 şirketten 99'u değer kazandı. Bankacılık endeksi yaklaşık iki haftanın en güçlü yükselişini gerçekleştirdi. Lira yüzde 1.3 değer kazandı ve beş yıllık CDS primi üçüncü günde de düştü.

        BIST 100 Endeksi yüzde 2.8 yükseldi. Endekste işlem gören 100 şirketten Aralık 2013'ten bu yana kapanış fiyatlarına göre ilk kez 99'u yükseldi.

        BANK ASYA BORSA KOTUNDAN ÇIKARILDI

        Asya Katılım Bankası AŞ'nin "Borsa Yakın İzleme Pazarı"nda işlem gören paylarının bugünden itibaren borsa kotundan çıkarıldığı duyuruldu.

        Asya Katılım Bankası AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 23 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararı ile faaliyet izni kaldırılan ve ayrıca Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından tasfiye sürecinin başladığı duyurulan Asya Katılım Bankası AŞ'nin 'Borsamız Yakın İzleme Pazarı'nda işlem gören payları, Kotasyon Yönergesi'nin kottan çıkarma şartlarını düzenleyen 23. maddesinin 1. fıkrasının (ç) bendi kapsamında bugünden itibaren borsa kotundan çıkarılmıştır." bilgilerine yer verildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa