Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Borsa, dolar, euro, altın fiyatlarından son durum 20.06.2016 - Borsa Haberleri

        İngiltere'deki referandumdan AB yanlılarının fazla çıkacağı yönündeki beklentilerle dolar, bugün 2.90 TL'nin altına gerilerken Borsa İstanbul son günlerdeki gerilemenin ardından sert yükseldi. Euro ise 3,2865 liradan satılıyor.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılıp ayrılmayacağının oylanacağı perşembe günkü referandum piyasaların ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. "Brexit" olarak adlandırılan İngiltere'nin AB'den ayrılması konusunda yaşanan her gelişme piyasalar tarafından fiyatlara anında yansıtılıyor.

        İngiltere'den hafta sonu açıklanan üç ankette Avrupa Birliği'nde kalma yanlısı kampanyanın ivme kazandığının görülmesi küresel risk iştahında artışa neden olurken, dolar/TL de gündemin yoğun olduğu haftaya düşüşle girdi.

        Cuma günü akşam saatlerinde 2.9280/2.9288 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah 2.9075/2.9090 seviyesinde güne başlarken, euro/TL ise güne 3.3039/3.3055 seviyesinden 'merhaba' demişti.

        BORSA UÇTU

        Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi ise Brexit sonuçlarında İgiltere'nin Avrupa Birliği'nde kalma ihtimalinin artması ile günü yüzde 2,77 yükselişle 77 bin 523 puandan tamamladı.

        Güne 76 bin 446 puandan başlayan endeks artışını kademeli olarak devam ettirdi ve günün daha ilk yarısından yüzde 2'nin üzerini görmüştü.

        BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ

        GÖZLER MERKEZ BANKASI VE İNGİLTERE'DE

        İngiltere'de 23 Haziran'da AB üyesi olarak kalıp kalmama yönünde gerçekleştirilecek referandum öncesinde açıklanan üç kamuoyu anketi, birlikte kalma yönünde kampanya yapan grubun ivme kazandığını gösterse de genelde bakıldığında seçmenlerin kalıp kalmama konusunda hâlâ eşit olarak bölündüğü görülüyor.

        İŞTE ALTIN FİYATLARI

        Bu haftanın bir diğer önemli gündem maddesi ise yarınki Haziran ayı PPK toplantısı olacak.

        Yıllık enflasyonun son üç yılın en düşük seviyelerinde kalmaya devam etmesi, ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımlarında acele etmeyeceği beklentisi ve hükümetin düşük faiz çağrıları ile TCMB Haziran ayı Para Politikası Kurulu'nun (PPK) 21 Haziran toplantısında koridorun üst bandında 50 baz puanlık indirimlerine devam etmesi bekleniyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa