Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Avrupa borsaları dört yılın en büyük aylık kaybını vermeye yakın - Borsa Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Avrupa'da hisse senetleri Çin'deki büyümenin yavaşlasına dair devam eden endişeler ve ABD faiz oranlarının yakın zamanda artırılması beklentilerinin yükselmesiyle son dört yılın en kötü düşüşüne hazırlanıyor.

        Avrupa'da ve Asya'da düşen hisse senedi fiyatları dolar üzerinde baskı yarattı.

        Amerikan Merkez Bankası yetkililerinin haftasonu yapılan yıllık toplantıda yaptıkları yorumlarla kısa sürede yapılabilecek bir faiz artışına açık kapı bırakmaları doları geçen haftaki yedi ayın en düşük seviyesinin biraz üzerinde tuttu.

        AMERİKAN BORSALARI DA DÜŞÜŞLE AÇILDI

        Amerikan vadelileri düştü. Açılışta, Dow Jones Endüstriyel Ortalama 92,94 puan (yüzde 0,56) azalışla 16.550,07 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 9,73 puan (yüzde 0,49) değer kaybederek 1.979,14 puana geriledi. Nasdaq Bileşik Endeksi ise 26,36 puan (yüzde 0,55) düşüşle 4.801,96 puan oldu.

        Geçtiğimiz hafta yükselişe geçen petrol fiyatları da FED etkisiyle düştü.

        Geçtiğimiz hafta Çin hisse senedi piyasasındaki keskin düşüşle masadan kalkmış gibi görünen faiz artırımı FED Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'ın Jackson Hole sempozyumunda ABD enflasyon oranlarının kademeli olarak yükselmeye izin verme olasılığına dair yorumlarıyla tekrar gündeme geldi.

        Reuters'de yer alan habere göre geçen haftaki tüm kayıplarını telafi etse de, Pazartesi günü yüzde 0,2 düşen FTSEurofirst 300 Endeksi Ağustos 2011'den bu yana en kötü aylık performansına hazırlanıyor.

        Sırasıyla yüzde 0,6 ve yüzde 0,8 düşen Almanya DAX ve Fransa CAC 40 endeksleri de son dört yılın en büyük aylık kaybına hazırlanıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa