Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın fiyatları (17 Mayıs) - Altın Haberleri

        Birçok vatandaşın, ekonomistlerin ve ticaretle uğraşan kişilerin yakından takip ettiği altın fiyatları, yükselişe geçti. Peki altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın fiyatları ne kadar? İşte 17 Mayıs altın fiyatları ve çeyrek altın fiyatlarındaki son durum...

        ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

        Güne yükselişle başlayan gram altın, 142 liranın üzerinde işlem görüyor.

        Dün, altının ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle 141,6 liraya seviyesine kadar çıkan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,28 değer kazancıyla 140,7 liradan tamamladı.

        Gram altın, dolar/TL'deki değer kazancına paralel bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla yüzde 1,29 artışla 142,6 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 233, Cumhuriyet altını 952 liradan alıcı buluyor.

        REKLAM

        Küresel piyasalarda siyasi risklerin yeniden gündeme gelmesiyle altına talep artarken, altının ons fiyatı 1.244,96 ile yaklaşık iki haftanın en yüksek seviyesini gördü.

        AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD 10 yıllık tahvil faizleri ve dolar endeksinde yaşanan gerilemenin altınfiyatlarında yükselişlere neden olmaya devam ettiğini söyledi.

        Memiş, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'ya özel bilgileri sızdırma iddiasının yatırımcıları güvenli liman olan altına yönlendirdiğini ifade etti.

        Bugün, Avro Bölgesi enflasyon verisi başta olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğini belirten Memiş, teknik açıdan altının gram fiyatında 140,60 liranın destek, 142,60 liranın ise direnç konumuna geldiğini bildirdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa