Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın ne kadar? Altın fiyatları ne kadar? İşte altın ve çeyrek altın fiyatları! - Altın Haberleri

        Dolar kurunda yaşanan düşüşten etkilenen altın fiyatları, son 1 ayın en düşük seviyesine indi. Son 1 ayda dolarda yüzde 6'ya yakın düşüş yaşanırken uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı bu süreçte yüzde 2 arttı. Onsta yaşanan değer artışı içeride altın fiyatlarındaki düşüşün hızını sınırladı.

        İŞTE ALTIN FİYATLARI

        ÇEYREK ALTIN FİYATLARI DA DÜŞTÜ

        1 ay önce 148 TL'nin üzerinden işlem gören altının gram fiyatı bugün 144 TL'nin altına indi. Yine 1 ay önce 243 TL'den satılan çeyrek altın bugün 235 TL'den işlem gördü. İçeride altın fiyatlarında 1 ayda yaşanan kayıp yüzde 3'e yaklaştı.

        REKLAM

        ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın bugün saat 18.00'te yapacağı sunumun altın fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olabileceği belirtiliyor.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        Altının ons fiyatında 1.220 dolar seviyesinin destek olarak takip edileceğine işaret eden uzmanlar, dün Fed yetkilileri ve Yellen'ın açıklamalarının dolar endeksinde yükselişe neden olduğunu, altın fiyatlarını ise olumsuz etkilediğini söyledi.

        Gram altında 148 TL seviyesinin direnç konumuna geldiği belirtiliyor.

        BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa