Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Gram altının satışı artıyor - Altın Haberleri

        Düğünlerin vazgeçilmez hediyesi çeyrek altına 'gram' darbesi. Fiyatların yükselmesi vatandaşı çeyrek yerine gram altın alımına yöneltiyor.

        Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, altın fiyatlarının yükselmesi nedeniyle düğünlerde çeyrek altın yerine gram altın ya da çeyrek altına benzeyen 14 ayar altınların tercih edildiğini söyledi.

        Çavuşculu, çeyrek altın fiyatının 180 lirayı gördüğüne dikkati çekerek, "Çeyrek altın fiyatının yüksek olması nedeniyle gram altın satışları arttı. Düğünlerde gram altınlar hediye edilmeye başlandı. Bazıları ise ucuz olsun diye çeyrek altına benzeyen 14 ayar altın takıyor" dedi.

        "ÇEYREK ALTIN ZARAR ETTİRMİYOR"

        Gram altının alış ve satış fiyatları arasında önemli bir fark olduğunu kaydeden Çavuşculu; "Gram altın, 22 ayar altın fiyatıyla satılıyor, hurda altın fiyatıyla alınıyor. Dolayısıyla alış ve satış yaptığında vatandaş zarar ediyor. Çeyrek altında ise alış ve satış fiyatı arasındaki fark 4 lirayı geçmiyor. Çeyrek altın vatandaşa zarar ettirmiyor. Tasarruf yapmak isteyenlere eski tarihli çeyrek altın almalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa