Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş AVMler AVM'ler fazla mesai yapacak - Alışveriş Haberleri

        Ramazanda çıktı alışveriş merkezlerinde iftar saati dolayısıyla oluşacak boşluğu kapatmak isteyen perakendeciler çalışma saatlerinde düzenlemeye gitti ve kapanış saatlerini 22.00’den 23.00’e çekme kararı aldı.

        Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane, ramazanda iftar saat 21.00 gibi olacağı için alışveriş merkezlerinin saat 19.30’da boşalacağını, AVM’lere müşteriyi tekrar getirebilmek için kapanış saatini ileriye, saat 23.00’e aldıklarını belirtti. Geçen sene bazı AVM’lerin bu uygulamayı yaptığını, bu yıl da kapanış saatlerini 23.00’e kaydırmak için AVM’lerle konuştuklarını söyleyen Nane, “Bu sene daha büyük sayıda AVM kapanış saatlerini 23.00’e kaydıracak.

        Dönem sonunda bütün AVM’ler buna katılmış olacak. Bu, önümüzdeki 8-10 sene ramazan süresince böyle olacak’’ diye konuştu. Ramazanda satışlarda mevsim standartlarının ötesinde bir şey olmayacağını, esas satışların eylülde, bayram sonrası okulların açılmasıyla gerçekleşeceğini ifade eden Nane, geçen hafta yüzde 70’lere varan indirimlerinin başladığını, bunun piyasayı hareketlendirdiğini kaydetti

        GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa