Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş 14 Şubat gül fiyatlarını da etkiledi - Alışveriş Haberleri

        Çiçek Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Müdürü Hikmet Başalan, 14 Şubat Sevgililer Günü'nün sektöre olan etkilerinden bahsetti. 14 Şubat sebebiyle üreticinin ellerindeki tüm gülleri piyasaya sürdüğünü söyleyen Başalan, 14 Şubat sebebiyle İstanbul’da çiçeğin yüksek talep gördüğünü dile getirdi.

        Çiçek Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Müdürü Hikmet Başalan, "Talep çok fazlaydı. Hem alan, hem satan memnundu" dedi. Başalan, çiçek fiyatlarındaki yüksekliğini kış şartlarına bağlayıp, "Ülkemizde yaşanan soğuk hava şartları çiçekleri azalttı. Talep de yüksekti. Arz talebe bağlı bir olaydır bu da"diye konuştu.

        REKLAM

        GÜL FİYATLARINDAKİ DEĞİŞİM

        Çiçek fiyatlarının mezattan yüksek çıktığını dile getiren Başalan, "Üretimde yarı yarıya bir düşme oldu. O da fiyatları haliyle katlamış oldu.Gül’ün tanesi 5 lira 6 lira civarındaydı. Artı KDV tabi. Bunun işçiliğini, kırılanlarını koyduğunuz zaman bu halkımıza biraz yüksek fatura yansıtıyor. Gül fiyatları,10 lira 15 lira arasında değişti" dedi.

        14 Şubat nedeniyle yerli gül kalmazken, Taksim’deki çiçek tezgahlarını ithal güller doldurdu. Bu güllerde fiyatlar 5 TL'ye kadar düşebiliyor. Önümüzdeki günlerde yerli gülün yeniden piyasaya çıkmasıyla fiyatların daha da 3-4 TL’ye kadar düşmesi bekleniyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa