Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş İnternetten lüks alışveriş yapan 2 kat fazla düşünüyor - Alışveriş Haberleri

        İnternetten alışveriş yapan lüks moda tüketicilerinin tablet üzerinden alışverişi daha çok tercih ettiği ortaya çıktı. IntelliAd’ın 15 Ocak-15 Nisan 2015 tarihleri arasında toplam 900 bin online alışveriş verisini inceleyerek yaptığı araştırmaya göre, internetten alışveriş yaparken en fazla düşünenler de lüks giyim alışverişi yapanlar. Lüks markalara yönelen tüketiciler, bir ürünü almaya karar vermeden önce ortalama 12 gün (301 saat) boyunca farklı mağaza ve markaları inceliyor. Bu süre, orta segment moda ürünleriyle karşılaştırıldığında 2 kat daha uzun. Orta segment ürün alışverişinde ortalama 6 gün (144 saat) karşılaştırma ve düşünme süresi olan tüketici, spor giyimde ise 5 günde (129 saat) karar veriyor.

        DÖNÜŞÜN % 17’Sİ TABLET ÜZERİNDEN

        Lüks tüketimde alışverişe dönüşün yüzde 17’si tabletler üzerinden gerçekleşiyor. Bu oran, cep telefonları, hatta masa üstü bilgisayardan daha yüksek. Lüks alışverişin toplam yüzde 31’i mobil üzerinden yapılıyor.ve spor giyim ürünleriyle kıyaslandığında bu oran 3 kat daha yüksek.

        10 ZİYARETTE ALIM KARARI VERİLİYOR

        Lüks ürünlerde tüketicinin satın alma kararı vermeden önceki ziyaret sayısı da diğer segmentlere göre daha fazla. Araştırmaya göre, lüks tüketimde alışveriş başına 10.7 ziyaret düşüyor. Bu sayı orta segmentteki ürünlerin alışverişinde 3.5, spor giyim alışverişinde ise 3.4 ziyaret olarak hesaplanıyor. Lüks moda alışverişinin yüzde 76’sı hafta içi gerçekleştiriliyor. Orta segmentte hafta içi alışveriş oranı yüzde 65 ile sınırlı kalırken spor giyimde hafta içi ve hafta sonu satış grafiği eşit olarak görülüyor.

        ‘LÜKS TÜKETİMDE DENEYİMİN ROLÜ BÜYÜK’

        IntelliAd Media COO’su Mischa Rürup, lüks moda tüketiminde alışveriş deneyiminin diğer segmentlere göre daha büyük rol oynadığına dikkat çekiyor. Rürup, “Lüks giyim sektörünün prestij ve fiyat sınıfını düşündüğümüzde, satın alma karar sürecinin farklı segmentlere kıyasla büyük farklılık göstermesi normal” diyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa