Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Türkiye’de alışveriş için ‘dev’ adım attılar, Shrek filmlerinin yapımcısı Dreamworks Animation, Türkiye’de perakendeye girdi - Alışveriş Haberleri

        MENEKŞE ATASELİM/HT GAZETE

        Ünlü yönetmen Steven Spielberg’in kurduğu, yeşil devin hikayesini anlatan Shrek filmlerinin yapımcısı Dreamworks Animation, Türkiye’de perakendeye girdi. Avrupalı lisans acentesi Planeta aracılığıyla Türkiye’ye gelen Dreamworks tekstilden kırtasiyeye, oyuncaktan aksesuvara birçok alanda lisans vererek kış sezonunda ürünlerin satışını başlatacak. Planeta’nın Türkiye Müdürlüğü’nü üstlenen Özlem Civelek, Dremworks’e ait Shrek, Kung Fu Panda, Madagaskar gibi animasyon filmlerinin Türkiye’de büyük ilgi gördüğünü belirtti.

        YETİŞKİNLERE DE ÜRETİYOR

        Yalnız çocuklar değil, yetişkinlere yönelik ürünler de olacağını kaydeden Civelek, “Dreamworks karakterlerinin ürünleri ilk defa Türkiye’ye geliyor. Tüketici daha önceleri ne yazık ki ya korsana yöneliyordu ya da yurtdışından satış yapan online alışveriş kanallarından alıyordu. Türkiye’de bu anlamda büyük bir potansiyel var. Yetişkinlerin talebi de çok yüksek. Şu an hem yerli hem de yabancı markalarla görüşmelere başladık. İlgi yoğun” dedi.

        Dreamworks’un animasyon filmlerini çizgi diziye dönüştürdükten sonra lisanslı ürünlere ağırlık verdiğini söyleyen Civelek, şöyle konuştu: “2013 yılında, 44 ülkede toplamda 50 milyondan fazla hanede bulunan ABD’li yayın platformu Netflix ile yapılan anlaşma sonrası Dreamworks sinema filmi üreticisiyken aynı zamanda TV çizgi dizisi yapımcısına dönüştü. Kung Fu Panda, Madagaskar, Ejderhanı Nasıl Eğitirsin ve Shrek’in de içinde olduğu karakterler için 1500 bölümlük bir dizi kütüphanesi oluşturuldu. Türkiye’de Dreamworks çizgi filmleri Cartoon Network’te oynuyor. Son olarak da Home filmi vizyona girdi. Biz ücretsiz kanallara da lisans vereceğiz.”

        3.3 MİLYAR DOLAR DEĞER YARATTI

        Dreamworks Animation 2014’te 685 milyon dolar gelir elde etti. Bunun 64.8 milyon doları tüketici ürünlerinden geldi. Şirketin lisanslama işinde bugüne kadar yarattığı toplam değerin ise 3.3 milyar dolar olduğu ifade ediliyor.

        Kung Fu Panda her iki filminde de 600 milyon doları aşan hasılat getirdi. Kasım 2014’te vizyona giren Madagaskar Penguenleri 344 milyon dolar hasılat elde etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa