Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kilolarından kurtulunca havalara uçtular! - AIRPORT Haberleri

        Gökhan ARTAN / AHT

        Dünyada birçok havayolu şirketi, görsellik ve hareket kabiliyetleri açısından belirli bir bedendeki üniformayı deneterek kabin görevlileri alımı yapıyor. Bazı havayolu şirketleri de kabin görevlisi alımlarında kol uzunluğu, beden ölçüleri gibi ilave kriterler de belirliyor. Daha önce Hindistan’ın resmi havayolu şirketi Air India, fazla kilolu oldukları gerekçesiyle 10 hostesi işten çıkartırken, görsellik ve hareket kabiliyeti açısından THY kilo oranını koruyamayan 27 kabin görevlisinin iş akdini feshetmek yerine, bu kişilerin fazla kilolarından kurtulmaları için bir şans daha verme yoluna gitmişti.

        THY, fazla kilolarından kurtulması için 10’u kadın 17’si erkek olmak üzere toplamda 27 kabin görevlisine geçtiğimiz yıl ağustos ayında 6 ay süresince ücretsiz izin verdi. THY, TASSA Havayolları Kabin Memurları Derneği Başkanı İzzet Levi’nin de aralarında bulunduğu ücretsiz izine gönderdiği kabin görevlilerinin, kilolarından kurtulur kurtulmaz tekrar işlerine geri döneceğini belirtmişti. Kurallarda belirtilen kilo limitlerine düşmeyenlerle de yollar ayrılacaktı.

        ZAYIFLAMAK İÇİN ÇABALADILAR

        Geçtiğimiz yıl ağustos ayında ücretsiz izne gönderilen 27 kabin görevlisinin büyük bir kısmı, diyetisyenlerden yardım alarak ve geceli gündüzlü çalışarak zayıflayıp mesleklerine dönme uğraşı verdi. Türk Hava Yolları’nın ücretsiz izne gönderdiği kabin görevlilerinden 7’si kadın, 14’ü erkek olmak üzere toplam 21 kişi, istenen kiloya düşünce yeniden işlerine dönme imkânına kavuştu. TASSA Hava Yolları Kabin Memurları Derneği Başkanı İzzet Levi 106 kilodan 16 kilo verip 90 kiloya düşerek 23 Eylül’de görev başına dönmüştü. 8 Şubat 2011 tarihi itibariyle kilo limitine henüz ulaşamayan 3 kadın ve 3 erkek olmak üzere toplam 6 kabin görevlisi de hâlâ zayıflamak için çalışıyor. Bu kişilerin de yakın bir zamanda zayıflayarak görevlerine dönmesi bekleniyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa