Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY uçağının lastikleri patladı - AIRPORT Haberleri

        Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Priştina seferini yapan "Kahramanmaraş" adlı Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının iki lastiği iniş sırasında patladı.

        Prizren Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalamak amacıyla Kosova'ya giden Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'ün de içinde olduğu THY'nin İstanbul Priştina seferini yapan uçağının Priştina'ya inişte iki lastiği patladı. TC-JGS kuyruk tescilli TK1017 sefer sayılı uçak patlayan lastiklerinin değişmesi için hemen bakıma alındı. Uçak park ettikten 30 dakika sonra yolcular aşağıya indirildi. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, "Çok sert bir iniş oldu. Uçaktan indikten sonra tekerleklerin patladığını fark ettik. Doğal olarak uçakta bir heyecan yaşandı" dedi.

        Bu arada İstanbul Hatay seferini yapan Türk Hava Yolları'nın 'Köyceğiz' adlı Airbus 319 tipi uçağı gösterge arızası nedeniyle Konya Havaalanı'na acil iniş yaptı. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 15.45'te kalkan TC-JLP kuyruk tescilli uçak arıza nedeniyle Konya Havaalanı'na saat 17.25'de iniş yaptı. Yolcular uçaktan indirilmezken uçağa yakıt ikmali yapıldı, itfaiye ve güvenlik ekipleri de hazır bekletildi. Yakıt ikmali yapıldıktan sonra uçak yeniden Konya'ya gitmek için havalandı.

        Gökhan ARTAN/AHT

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa