Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Atatürk Havalimanı dünya devleri listesinde! - AIRPORT Haberleri

        İstanbul Atatürk Havalimanı, dünyanın en iyi havalimanlarına listesinde 22'nci sırada yer aldı. Böylece Türkiye ilk kez dünyanın en iyi 25 havalimanının yer aldığı listeye bir havalimanı sokmuş oldu.

        TAV Havalimanları Holding tarafından Anadolu Ajansı'na yapılan açıklamada, Holdinge bağlı TAV İstanbul'un 2000 yılından bu yana işlettiği Atatürk Havalimanı'nın Skytrax tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, ''Dünyanın En İyi Havalimanları Ödülleri 2010'' kapsamında Güney Avrupa'nın En İyi Havalimanı unvanını almaya hak kazandığı belirtildi. İkinci ve üçüncülüğü ise İspanya'nın Barselona ve Madrid havalimanlarının kazandığı kaydedildi.

        Güney Avrupa'nın en iyisi

        Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen törende ödülü alan TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti: ''Her gün yaklaşık 80 bin yolcuya hizmet veren İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yolcularımızın konforunu artırmanın yanı sıra sunduğumuz hizmet kalitesinde ve hava yollarına sağladığımız hizmette de fark yaratıyoruz. İşletmesini sürdürdüğümüz ve gelişimi ve büyümesi yönünde yatırımlarımıza hızla devam ettiğimiz Atatürk Havalimanı'nın, Güney Avrupa'nın En İyi Havalimanı seçilmesi bizim için en büyük gurur. Aldığımız ödüller bizlere doğru işler yaptığımızı gösteriyor.''

        Atatürk Havalimanı'nın 2009 yılında da Skytrax tarafından Güney Avrupa'nın En İyi İkinci Havalimanı seçildiğini de hatırlatan Ünlü, ''Atatürk Havalimanı 2009 yılında yüzde 33 oranında transit yolcusunu artırmış bir havalimanıdır ve halihazırda yılda 30 milyon yolcuya hizmet sunuyoruz. Aldığımız ödüller, Atatürk Havalimanı'nı işletmeye başladığımız günden bu yana tüm gelişme ve değişimlere adapte olabilme başarımızı da yansıtıyor'' ifadesini kullandı.

        Ünlü, Atatürk Havalimanı'nın, kategorisinde, Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya ve Balkanlar'daki tüm havalimanlarının önünde yer aldığını vurguladı.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal da Güney Avrupa kategorisinde belirlenen 3 aday arasında yer alan Atatürk Havalimanı'nın En İyi Havalimanı ödülünü aldığını belirterek, ''Bu ödülün anlamı, 2009 yılında 30 milyon yolcuya hizmet vermiş olan Atatürk Havalimanı'nın bölge içerisindeki önemini vurgulamak, dolayısıyla önemli bir 'hub' olduğu özelliğinin tescil edilmesi anlamını taşıyor'' dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa