Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Ehliyet sınavı saat kaçta? Ehliyet sınav sonuçları ne zaman? Direksiyon sınavı ne zaman?

        Sürücü belgesi alarak araç kullanmaya hak kazanmak isteyen sürücü adayları, bugün ehliyet sınavına girecek ve ehliyet almak için çabalayacak. PekiEhliyet sınavı saat kaçta? Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

        EHLİYET SINAVI SAAT KAÇTA?

        Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugün gerçekleştirilecek olan ehliyet sınavı öncesinde sınava katılacak olan sürücü adayları, merakla ehliyet sınavının saat kaçta yapılacağını araştırıyor.

        Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı adıyla bilinen MTSAS-4, 7 Ekim Cumartesi günü (bugün) saat 14:00'de gerçekleştirilecek ve binlerce sürücü adayı ehliyet sahibi olabilmek için sorulan zorlu sorulara doğru yanıt vermeye çabalayacak.

        Binlerce adayın büyük heyecanla katılım sağlayacağı ehliyet sınavlarında 70 ve üzeri puan alan adaylar, yazılı sınavı başarıyla geçmiş olacak ve direksiyon sınavına katılmaya hak kazanacak.

        EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Sınava katılacak olan adaylar, bir yandan da ehliyet sınav sonuçlarını bekleyecek. Sınavın ardından sonuçlar için bekleyişe geçecek olan sürücü adaylar, direksiyon sınavına katılmaya hak kazanıp kazanmadığını büyük heyecanla bekleyecek.

        REKLAM

        Sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. Ancak ehliyet sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında resmi bir tarih belirlenmedi. Tahminlere göre sınavdan 15-20 gün sonra ehliyet sınav sonuçları da adayların erişimine açılacak ve böylece direksiyon sınavına katılmaya hak kazanan adaylar belirlenmiş olacak.

        DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Ehliyet sınavında yazılı sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar, bir sonraki ve son aşama olarak direksiyon sınavına katılacak. Direksiyon sınavında sürücü adayıyla birlikte araca binecek olan yetkililer;aracıçalıştırmaktan hız kurallarına uyup uymamaya, eğimli yolda aracı hareketettirebilmekten geçiş kurallarına uyupuymamaya göre pek çok değerlendirme kriterlerine göreadaya puan verecektir.

        REKLAM

        Direksiyon sınavı, yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 15-20 gün sonra uygulanmaktadır ve böylece yazılı sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar ehliyetsahibi olabilmekiçin direksiyon sınavına katılmaktadır.

        SINAVIN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR

        a - Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde kursiyerin sınava girmesi,

        b - Fotoğraflı cevap kâğıdı ve soru kitapçığının dönüş sınav güvenlik torbasından çıkmaması, zarar görmüş ya da eksik çıkması,

        c - Cevap kâğıdı ve sınav giriş belgesindeki fotoğrafların uyuşmaması,

        ç - Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiği salon görevlilerince tespit edilmesi

        REKLAM

        d - Kursiyerlere ait cevap kâğıdının değerlendirilmesi esnasında bilgisayar ortamında yapılan kopya analizlerinde sistemin ikili ve/veya toplu kopya taraması sonucunda kopya tespit edilmesi,

        e - Geçerli kimlik belgesinin ve onaylı sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

        f - Başka kursiyerin sınav evrakının kullanılması,

        g - Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi

        ğ - Üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar(işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri kursiyerin yanında bulundurması,

        h - Sınav evrakının sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla gönderilmesi,

        ı - Sınavlar esnasında kopya çekildiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi hâlinde kopya çeken kursiyerlerin sınavları iptal edilecektir. Salon görevlileri kopya çektiğini tespit ettiği kursiyerlerle ilgili durumu açıklayıcı tutanak hazırlayarak sınav evrakı ile birlikte ÖDSGM’ye göndereceklerdir.

        i - Sınav dokümanına zarar verilmesi (soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek, cevap kağıdının okunmasına engel olacak işaret ve karalama yapmak),

        j - Sistemden hatalı fotoğraf yüklenmesi (sistem / nüfus cüzdanına uygun olmayan),

        REKLAM

        k - Fotoğraflı sınav giriş belgesinin, soru kitapçığının ve cevap kâğıdının görevlilere teslim edilmemesi,

        l - Cevapların soru kitapçığına işaretlenip cevap kâğıdının boş bırakılması hâlinde aday sınava girmiş sayılır ancak sınavı değerlendirilmez.

        m - Sınav görevlilerince hazırlanan tutanaklarda sınav kurallarının aday tarafından ihlal edildiğinin belirtilmesi, durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesinde belirtilen sınav kuralları yukarıda sayılan nedenlerden dolayı ihlal edildiği için kursiyerin sınavı geçersiz sayılacaktır.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa