Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türk İslam Mimarisi'nin zirvesi, eşsiz mabet tarihi Selimiye Camii'nde, mübarek Ramazanı Şerif öncesi son hazırlıklar tamamlandı. Cami görevlileri tarafından köşe bucak temizlenen Selimiye Camii, gül suyu ile yıkandı.

        Osmanlı İmparatorluğu’na 92 yıl başkentlik yapan kadim şehir Edirne başta olmak üzere, İslam coğrafyasının incisi, Mimar Sinan’ın 'Ustalık Eserim' dediği eşsiz mabet Selimiye Camii, Ramazanı Şerif’e hazır. 15691575 yılları arasında Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu Padişah 2’inci Sultan Selim tarafından yaptırılan ve 2011 yılında UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan, Selimiye Camii'nde Ramazan ayı öncesi hummalı temizlik çalışmaları tamamlandı.

        Köşe bucak temizlendi, gül suyu ile yıkandı

        Cami görevlileri tarafından sürdürülen temizlik çalışmaları tamamlandı. Cami içerisinde her detayın atlanmadığı hazırlıklar kapsamında, cami halıları da gül suyu ile yıkanarak, Ramazan ayı boyunca da ziyaretçilerine gül kokusunu sunacak. Cami içerisinin yanı sıra bahçesinde de temizlik ve düzenleme çalışmaları yapıldı. Abdest alınan çeşmeler, merdivenler ve yürüyüş güzergahları yıkandı. Dünya mimarlık tarihinin başyapıtlarından Selimiye Camii'nin minareleri de bu yılda mahyayla süslendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa